Proximity Kart: Modern ve Güvenli Çözüm!
Proximity kart, kartlı geçiş kontrol sistemlerinde kullanılmakta olan cihazlara tanıtılıp okutularak geçiş yapabilmeniz için kullanılmaktadır. Kullanılmakta olan proximity kart cihaz modelleri, firmamız tarafından iki sen boyunca garantilidir. Üstelik bu cihazların iç ortamlarda kullanılabilen ve dış ortamlarda tercih edilebilen farklı modelleri yer almaktadır. Dış ortamlarda kullanılabilen modelleri, su geçirmez özelliğe sahiptir. Proximity kartı cihazlara beş ile on santimetrelik bir mesafeden göstermek, geçiş izni almak için yeterli olmaktadır. Proximity kart kullanılan cihazlar ile birlikte sadece geçiş kontrolü yapılmaz. Aynı zamanda personel takibi, yemekhane takibi, üye takibi, minibüs takibi ve öğrenci takibi de yapılabilmektedir. Yani aslında kullanım alanları oldukça geniştir. Özellikle işletmelerde kullanılmalarına karşın sitelerde, otellerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, askeri alanlarda, belediyelerde, fabrikalarda, hava alanlarında, plazalarda, okullarda, dershanelerde ve buna benzer pek çok alanda kullanılabilmektedirler. Proximity kart cihazlarının dört farklı modeli bulunmaktadır. Bunlar; standalone proximity kart cihazları, online proximity kart cihazları, offline proximity kart cihazları ve panelli proximity kart cihazlarıdır. Hangi cihazın kullanılacağı tamamen sizin tercihinize kalmış olmakla birlikte her alanda farklı modelleri tercih edilebilmektedir.
Standalone proximity kart cihazları, çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlara kartları tanıtabilmeniz için öncelikle master kart tanıtmanız gerekir. Master kart tanıtmadan asla kart kaydı yapılamaz. Tetikleme şekli kuru kontak olan standalone proximity kart cihazları ile elektrikli kilitler, manyetik kilitler ve elektrikli kilit karşılıkları tetiklenebilir. Üstelik sabotaj yapılması durumlarında da cihazlar alarm vererek kullanıcısını uyarmaktadır. Standalone proximity kart cihazları ile turnikelere, kapılara ve bariyerlere de tetik verebilirsiniz. Pek çok modelinde proximity kart dışında mifare kart ya da şifre ile de geçiş yapma olanağı yer almaktadır. Offline proximity kart cihazları ise çalışmaları sırasında bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymayan cihazlardır. Genelde personel takip sistemlerinde karşımıza çıkan bu cihazlar, çalışmaları sırasında panele de gereksinim duymazlar. Çünkü cihazların kendileri bir panel görevi görmektedir. Ip tabanlı oldukları için bu cihazlar, en yakın network switch’e bağlanılarak sisteme dahil edilmektedirler.
Online proximity kart cihazları ise çalışmaları sırasında sürekli olarak bilgisayarların açık olmasına ihtiyaç duymakta olan cihazlardır. Bu cihazlarda geçiş adetleri, geçiş zaman tanımlamaları ve geçişlerin yetkileri program üzerinden tanımlanmaktadır. Panelli proximity kart cihazları ise çalışmaları sırasında panele ihtiyaç duyan cihazlardır. Çünkü bu cihazlar aptal terminal olarak adlandırılırlar ve aptal terminaller hafızalarında hiçbir bilgiyi barındıramazlar. Bir panele 4, 8 veya 16 adet proximity kart cihazı tanımlaması yapılabilmektedir.
Proximity kart, yukarıda saymış olduğumuz tüm cihazlar ile birlikte kullanılabilmekte olup proximity kart üzerine baskılar da yapılabilmesi mümkündür. Peki, nasıl? Proximity kart üstüne baskı yapabilmek için kart yazıcıların kullanılması gerekmektedir. Kullanılmakta olan kart yazıcıların proximity kart üzerine baskı yapabilen iki farklı modeli bulunur. Tek yüze baskı yapabilen proximity kart yazıcı ile kartın sadece bir tek yüzüne kişilerin isimleri, soy isimleri, firma adı, firma bilgisi gibi baskıları yapabilirken; çift yüze baskı yapabilen proximity kart yazıcılar ile kartın her iki yüzüne de baskı yapabilirsiniz. Siz de proximity kart ve sistemleri hakkında çok daha fazlası için hemen şimdi bizi arayın!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |