Proximity kart okuyucu terminaller, 125 khz proximity kartları okuyan terminallerdir. Proximity kart okuyucu cihazlara öncelikli olarak kartların tanıtılması sağlanır. Tanıtılan kartlar, kart okuyuculara okutulduğunda kart geçişe izin verir. Bu kart okuyucular ile kapılara, turnikelere ve bariyerlere tetik verebilirsiniz. Kullanıldıkları her alanda %100 verim alınmasını sağlayan proximity kart okuyucu sistemlerin farklı modellerinde aynı zamanda mifare kart kullanarak da geçiş sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu okuyuculara şifre tanımlaması da yapabilirsiniz.
Proximity kart okuyucu sistemleri, standalone proximity kart okuyucu, offline proximity kart okuyucu, online proximity kart okuyucu ve panelli proximity kart okuyucu olarak sınıflandırabiliriz. Standalone proximity kart okuyucular bilgisayardan bağımsız olarak çalışmasını sürdürür. Bu okuyuculara master kart ile kullanıcı kartı tanımlaması yapılmaktadır. Offline proximity kart okuyucu sistemlerin bilgisayara bağlı olmasına gerek yoktur. Okutulan kart bilgileri okuyucu hafızasında saklanır. Panelli proximity kart okuyucu terminaller, aptal okuyucular olarak adlandırılırlar ve panele 4. 8 veya 16 adet kart okuyucu bağlanabilmektedir. Bu sistemlerde geçiş izni panel tarafından verilmektedir. Panelli proximity kart okuyucu cihazlar iç ve dış tüm ortamlarda rahatlıkla tercih edilebilirler. Online proximity kart okuyucu terminaller, kullanım esnasında bilgisayarın açık olmasına ihtiyaç duyarlar. Geçiş yetkileri, adetleri ve geçiş zaman tanımlamaları program üzerinden tanımlanır. Aşağıda tüm proximity kart okuyucu cihazlarımız listelenmiştir.
Proximity kart okuyucu terminaller, genellikler personel takip programı ile birlikte kullanıyor olsalar da üye takip yazılımı, öğrenci takip yazılımı ve tuvalet takip yazılımı ile birlikte de kullanılabilirler. Günümüzde sıklıkla geçiş kontrol takip programı ile birlikte de kullanılan proximity kart okuyucu, kusursuz bir tasarıma sahiptir. Genel olarak kayıt kapasitesi 1000 ile 10000 arasında değişiklik göstermektedir. Pek çok proximity kart okuyucu ile aynı zamanda şifreli olarak da geçiş yapabilirsiniz. Aynı zamanda kapılara, turnikelere ve bariyerlere de tetik vermenize olanak tanımaktadır. Kapılara proximity kart okuyucu ile tetik vermek için öncelikle kart okuyucunun kapıların giriş ve çıkış alanlarına monte edilmesi gerekir. Daha sonra da geçişine izin verilecek olan kişiler için kart tanımlaması yapılmalıdır. Her kişi için farklı bir kart tanımlaması yapılır. Tıpkı T.C. kimlik numarası gibi kişilerin kart tanımlamaları da kişiye özel olmalıdır. Bu kartların üzerine baskılar yaparak da kullanabilmek mümkündür. Baskılı kartların üzerindeki baskılar renkli olabileceği gibi siyah – beyaz da olabilmektedir. Genellikle personel takibinde kullanıldıklarından dolayı personellerin isim – soy isim, çalışılan departman vb. bilgileri eklenebilmektedir.
Proximity Kart Okuyucu Aksesuarları: Modern ve Güvenli Çözüm!
Proximity kartları, personel takibi yapılan işletmelerde aynı zamanda tanıtım kartı olarak kullanabilmek için kartların üzerine firma ismi, personel isim ve soy ismi, firma logosu ve buna benzer baskılar yaparak kullanmanız mümkündür. Ayrıca tanıtım kartı olarak kullanacağınız kartlara renkli veya siyah-beyaz baskılar yaparak ve üzerinizde kart askı ipi ile taşıyarak gelen misafirlere, hakkınızda kısa bilgiler sunabilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |