Bariyer Sistemleri: Her İhtiyaca Uygun Çözümler
Otoparklarda araçların geçişlerini engelleyerek belirli kontrollerin yapılmasından sonra geçişine izin vermek için bariyer sistemleri kullanılmaktadır. Burada amaç; geçiş yetkisi bulunmayan araçların giriş çıkışlarını engellemektir. Bariyer sistemleri geçmişte yüksek maliyetlerde sunulduğundan yalnızca ihtiyaç duyulan otoyollarda kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde maliyetlerin düşmesi ve toplu konut siteleri gibi kullanım alanlarının da genişlemesiyle daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Türkiye distribütörü olduğumuz Avax markalı ürünlerimiz ile bu konuda kullanıcılarımıza hizmet verirken en yetkili firma olmamızın da avantajlarıyla en cazip fiyatlarında sahibiyiz. Ayrıca Türkiye genelinde tüm kullanıcılarımızın aynı şartlardan faydalanabilmeleri için satış fiyatlarımızda sabit olup Perkotek olarak firmamıza aittir. Bariyer sistemleri normal standartlarda yalnız başlarına çalışacak şekilde üretilirler. Otopark abonmanlarının olduğu durumlarda ise kullanıcılar direkt olarak geçiş yapmak isterler. Bu gibi durumlarda ise geçiş kontrol sistemleri ile senkronize çalışmaları gerekir. Bu şekilde abonmanlar geldiğinden bariyer sistemi otomatik olarak açılacak ve bekleme yapılmadan geçişlerini yapacaklardır.
Avax markası adı altında kollu bariyer sistemleri iki farklı model olarak kullanıcılarımıza sunulmaktadır. DZ ve MN modelleri olarak ayrılan otopark bariyer sistemleri kendi içlerinde de kol tipleri ve kol mesafelerine göre ayrılırlar. Standart kol tipleri ve 3 metre kol mesafesi ile DZ 3 ve MN 3 modeli ile 6 metre kol mesafesi olan DZ 6 ve MN 6 kollu bariyer sistemleri olarak ayrılmaktadır. Ayrıca MN modelinde bulunan 5 m kol mesafesine sahip MN 5 bariyer sistemleri ile standart bariyerlerden ayrılmıştır. Bu bariyerde kolunda bulunan ve aşağı doğru uzanan saçaklar sayesinde bariyer kolunun altından olası kaçak geçişlerde engellenmiştir. Tüm bu bariyer sistemlerinde maksimum kol uzunlukları alt mesafelere indirgenebildiğinden bariyer sisteminin bulunduğu bölgenin dar ya da geniş bir alana sahip olması bir sorun teşkil etmeyecektir. Genel olarak dış ortamlarda kullanılan bariyer sistemleri elektrostatik toz boya teknolojisi ile korunan gövdeleri ile dış etkenlerden doğacak her türlü hasara ve yıpranmaya karşı dayanıklıdırlar. Ayrıca darbeye karşı dayanıklı gövdeleri ile olası araç kazalarında bariyer mekanizmasının ve ana kartının hasar görmesinin de önüne geçilmiştir. Kurulumları gayet basit olmakla beraber tek ihtiyaç duydukları sabitlenecekleri düz bir zemindir. Aktif olarak çalışabilmeleri için ise yalnızca 220 v şehir elektriği ile beslenen ana kartlarına enerji sağlanması yeterli olacaktır. Kullanıcı bazlı otomatik olarak çalışabilmeleri için ise geçiş kontrol sistemi ile iletişimini sağlayacak data kablolarının bulunması gerekecektir.
Geçiş kontrol sistemlerinde günümüz teknolojisi ile en yaygın olarak kullanılan yöntem ise OGS sistemlerdir. Bariyer sistemlerinin bulunduğu araç geçiş noktasına kurulacak OGS anten aracılığı ile OGS sistemine tanımlı araçlar geldiklerinde OGS panel bu araçlar için bariyer sistemine otomatik olarak açma komutu gönderecektir. Tabi bu araçlar için önceden sisteme tanımlanan etiketlerin kullanıcılara dağıtılması gerekmektedir. OGS sistem set içerisinde bulunan panel aracılığı ile offline olarak yalnız başına çalışabileceği gibi araç takip yazılımının kullanıldığı bir bilgisayar yardımı ile online olarak da çalışabilmektedir. Online kullanımda, kullanıcılara tanımlanan etiketler aracılığı ile program üzerinden yetki ve kısıtlamalar getirilebilmektedir. Ayrıca program içerisinden bulunan detaylı raporlama modülü ile bariyer sistemleri ve otoparkın kullanımı hakkında detaylı raporlar alınabilir. Bu raporlar aracılığı ile ilerleyen zamanlarda kullanıcıların yetki ve kısıtlamalarında değişiklikler yapılabilmektedir. OGS sistemler, kullanım alanları gereği kesinlikle su geçirmez üretilmiş olmakla beraber panel programı üzerinden ayarlanabilen etiket okuma mesafesi ile kurulacakları alanlar bir sorun yaşanmamaktadır.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |