Bel Turnike Sistemleri: Geçiş Kontrolünde Üstün Performans
Bel turnike sistemleri, insan beli boyunda olan turnikelerdir. Bu turnikelere aynı zamanda tripod turnike de denmektedir. Bel turnike sistemleri, günümüzde oldukça geniş alanlarda kullanılmakta olan turnikelerdir. Özellikle işletmelerde sıklıkla kullanılmakta olan bel turnike sistemleri; yüz tanıma pdks cihazları, parmak izi pdks cihazları ve kartlı pdks cihazları ile tetiklenebilmektedir. Bu cihazlar ile bel turnike sistemlerinin bir arada kullanılabilmesi için öncelikle pdks cihazların, turnikelerin üzerine monte edilmesi gerekmektedir. Daha sonra da beraberinde kullanılacak olan yazılım ile bağlantısının yapılması gerekmektedir. Bel turnike sistemleri ile pdks kullanırken; üye takibi, yemekhane takibi, personel takibi ve öğrenci takibi yapılabilmektedir. Yani bel turnike sistemlerini kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, belediyeler, plazalar, fabrikalar, okullar gibi pek çok farklı alanda güvenle kullanabilirsiniz. Kullanımı çok basit olan bel turnike sistemleri, öncelikle giriş ve çıkış yapılacak olan alanlara monte edilmektedir. Bu alanların iç ortamlar mı yoksa dış ortamlar mı olduğu hiç önemli değildir. Çünkü bel turnike sistemlerinin iki farklı gövde özelliği bulunmaktadır. Elektrostatik boyalı olan bel turnike sistemleri iç ortamlarda ve paslanmaz çelik boyalı olan bel turnike sistemleri ise dış ortamlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Su geçirmez olan pdks cihazları da paslanmaz çelik turnikeler üzerine monte edilerek kullanılabilmektedir.
Bel turnike sistemleri, üç kollu olan turnikelerdir. Günümüz piyasasında en çok kullanılmakta olan turnikelerdendir. Metro ve metrobüs istasyonlarından aşina olduğumuz bu turnikelerin tek ayaklı, çift ayaklı, boru ayaklı, paslanmaz çelik, düşen kollu gibi farklı modelleri bulunmaktadır. Tüm bu modeller, sizin tercihinize göre kullanılmakta olup kullanımları da çok basittir. bel turnike sistemlerinden geçiş esnasında da kolların itilmesi gerekmektedir. Kollar, bir engel niteliğindedir. Bu turnikelerde bulunan darbe emici absorber, koldan hızlı bir biçimde geçildiğinde, bel turnike sistemleri kolunun sabit bir hızda turunu tamamlamasına olanak tanımaktadır. Bu turnikelerin göbek mekanizması da dökümden imal edilmiştir. Yani bel turnike sistemlerinde zamanla kullanımlara bağlı olarak kol boşlukları oluşmayacaktır. Bu da çok daha uzun yıllar boyunca sorunsuz bir biçimde kullanım sağlamanıza olanak tanımaktadır.
Bel turnike sistemleri, eksi yirmi derece ile artı altmış derece arası sıcaklığa sahip olan bütün ortamlarda güvenle kullanılabilir. Bu turnikeler, iki yönlü olarak çalışırlar. Geçiş yapılırken, karşı yönden geçiş yapılmasına izin verilmez. Ancak giriş ve çıkış alanlarında kullanılabilirler. Üstelik üç konumlu bir ışıklı göstergeye sahiptirler. Üç konumlu ışıklı göstergede bel turnike sistemleri eğer geçişe hazır ise yeşil renkli ok sürekli olarak yanıp sönmektedir. Geçiş yapıldığı sırada ise yeşil ok devamlı olarak yanmaktadır. Geçiş yapılırken, karşı yönde de geçişin yasak olduğuna dair kırmızı renkli “X” işareti yanmaktadır. Bu şekilde, karşı yönden geçişin yapılamayacağı gösterilmektedir.
Bel turnike sistemleri hakkında en çok merak edilenlerden bir tanesi de bu sistemlerin fiyatlarıdır. bel turnike sistemleri fiyatları hakkında aslında net bir bilgi verebilmek mümkün değildir. Çünkü kullanılacak olan turnikelerin modellerine göre bu turnikelerin fiyatları değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda beraberinde kullanılacak olan cihazlar ve yazılıma göre de bel turnike sistemleri değişmektedir. Siz de bel turnike sistemleri fiyatlarını öğrenmek ve satın almak için telefon numaralarımızı tuşlayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |