İşyeri Giriş Çıkış Kart Sistemi: Personel Geçişlerinde Tam Kontrol!
İşyeri giriş çıkış kart sistemi, işyerlerinde personel takibi yapmak için kullanılmakta olan sistemlerdir. Bu sistemlerde personellerin giriş ve çıkışlarını takip etmek çok basittir. Öncelikle kartlı cihazlar, kapıların giriş ve çıkış alanlarına konumlandırılır. Daha geçiş yapacak olan tüm personellere özel bir kart tanımlaması yapılması gerekir. Yapılacak olan kart tanımlamasından personeller, bu kartları okutarak hızlı bir şekilde geçiş yapabilirler. Her personele özel bir adet kart tanımlanmaktadır. Kullanılacak olan personel takip programı ile birlikte personellerin hangi saatte giriş ve hangi saatlerde çıkış yaptığı kolayca belirlenmektedir. Bu sistemlerde tercih edilmekte olan 4 farklı kartlı cihaz türü bulunmaktadır. Bu cihazlar; standalone kartlı geçiş sistemi, online kartlı sistemi, offline kartlı geçiş sistemi ve panelli kartlı geçiş sistemidir.
Standalone işyeri giriş çıkış kart sistemi, bilgisayardan bağımsız olarak çalışmasını devam ettiren cihazlardır. Bu cihazlara kart tanımlaması yapmak için öncelikle master kart tanımlaması yapılması gerekmektedir. Master kart tanımlamadan, kart tanımlaması yapmak mümkün değildir. Tetik olarak kuru kontak veren bu cihazlarda tetik süreleri de ayarlanabilmektedir. Elektrikli kilit, elektronik kilit ve manyetik kilit ile de tetiklenebilmektedirler. Kart okutarak giriş ve çıkış yapılabileceği gibi aynı zamanda şifre okutularak da geçiş yapabilmek mümkündür. Sabotaj yapılması gibi durumlarda da alarm verebilen bu cihazlar, bu tarz durumlarda kendi kendini kapatma özelliğine sahiptirler. Özellikle apartmanlarda ve depolarda tercih edilmektedirler.
Online işyeri giriş çıkış kart sisteminde ise cihazların sürekli olarak açık olması gerekir. Geçiş zoneleri geçiş zaman tanımlamaları ve geçiş yetkileri program üzerinden tanımlanmaktadır. Bu cihazlar Rs 232 ve Rs 485 ile konvektör aracılığıyla bilgisayara bağlanmaktadır. Kartı okuyan okuyucu bilgiyi hızlıca bilgisayara kurulu olan geçiş kontrol programına iletmektedir. Program da daha önceden tanımlanan kart numaralarında yetki kontrolü yapmaktadır. Online işyeri giriş çıkış kart sisteminde bilgisayarın sürekli olarak açık olması gerektiği için bu cihazlar, daha az tercih edilmektedir.
Offline işyeri giriş çıkış kart sisteminde ise kart okuyucuların çalışmaları esnasında bilgisayarın açık olmasına gerek yoktur. Kartlara öncelikle zone tanımlamaları yapılıyor. Hangi kart ile hangi saatte geçiş yapılacağı yahut hangi kartların kullanılabileceği de detaylandırılabilmektedir. Öncelikle program aracılığı ile tüm geçiş logları bilgisayara aktarılmaktadır. Kapı bazında, seviye bazında ve kart bazında istenilen raporlar alınıp mail ya da yazıcı çıktısı olarak belge haline de getirilebilmektedir. Kart tanımlamaları yapıldıktan sonra her kişi bir kart ile geçiş yapabilmektedir. Bu cihazlar, herhangi bir geçiş kontrol programına ihtiyaç duymazlar. Çünkü zaten cihazların kendisi bir panel görevindedir. Ip tabanlı olan kartlı geçiş terminalleri, en yakın network switche takılarak sisteme dahil edilmektedirler. Bu cihazlar çok basit bir şekilde kullanılmaktadır.
Panelli işyeri giriş çıkış kart sisteminde ise cihazların kullanılabilmesi için panel kullanılmaktadır. Bu sistemlerde kullanılan cihazlar, aptal terminal olarak adlandırılmaktadır. Aptal terminaller, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Tüm bilgiler programın hafızasında tutulmaktadır. Bir panele 4, 8 veya 16 adet okuyucu kayıt edilebilmektedir. İşyeri giriş çıkış kart sistemi fiyatları da oldukça uygundur. Perkotek Teknoloji ailesi olarak Strike işyeri giriş çıkış kart sistemi Türkiye dağıtıcılığını yaptığımız için bu sistemlerin fiyatları makuldür. Satın almak için 0850 811 80 00 numarasını tuşlayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. Daha fazla zaman kaybetmeden bize ulaşın!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |