Kart Okuma Sistemleri: Güvenli ve Verimli Çözümler!
Kart okuma sistemleri, günümüzde genellikle geçişleri kontrol altına almak ve personel takip etmek için kullanılmakta olan sistemlerdir. Bu sistemlerin kullanım alanları da oldukça geniştir. Örneğin; fabrikalar, okullar, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, işletmeler, holdingler gibi pek çok farklı alanda tercih edilmektedir. Bu cihazlarda kullanılmakta olan kartların özellikleri de kart okuma sistemleri cihazlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu sistemlerde kullanılmakta olan iki farklı kart türü vardır. Proximity kart ve mifare kart… Bu kartlardan hangisinin kullanılacağı, tamamen cihazların özellikleri ile birlikte belirlenmektedir. Ancak aynı zamanda şifreli olarak da geçiş yapabilmenize olanak tanıyan modeller de bulunmaktadır. Yani kart kayıt kapasitesi dolduğunda, şifre kaydı yaparak da geçişe devam edilmektedir.
Kart okuma sistemlerinde kullanılmakta olan kart okuma sistemlerinin dört farklı modeli bulunmaktadır. Standalone kartlı geçiş sistemi, online kartlı geçiş sistemi, offline kart okuma sistemleri ve panelli kart okuma sistemleri. Tüm bu modellerin tamamı, aynı amaç doğrultusunda kullanılmakta olup sadece kullanım şekli farklılık göstermektedir. Mesela standalone kart okuma sistemleri cihazlarının çalışabilmesi için bilgisayar bağlantısına gerek yoktur. Bilgisayardan bağımsız olarak çalışmalarını devam ettirebileceklerdir. Üstelik bu cihazlar, tetik olarak da kuru kontak verirler. Yani turnike, kapı ve bariyer de açtırılabilmektedir. Manyetik kilit, elektronik kilit ve elektrikli kilit ile beraber de kullanılabilecektir. Sabotaj alarmı da verebilen bu cihazlar, bu tarz durumlarda kendi kendilerini de kapatabileceklerdir. Bazı cihazlarda kartın yanı sıra aynı zamanda şifre ile de geçiş yapabilme özelliği barındırılmaktadır. Ayrıca bu cihazlar aynı zamanda göstergeç olarak da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra offline kart okuma sistemleri ise bilgisayarın açık olmasına gerek olmaksızın okutulan kartları hafızasında saklayabilmektedir. Bu cihazlar, herhangi bir geçiş kontrol paneline ihtiyaç duymazlar. Çünkü her bir cihaz, zaten ayrı bir panel görevi görmektedir. Ip tabanlı olan kartlı cihazlar, öncelikle en yakın network switch’e takılmaktadırlar ve böylece sisteme dahil edilmektedirler. Bu cihazlarda kart ve şifre ile geçiş yapmak mümkün olacaktır.
Panelli kart okuma sistemleri cihazlarının çalışabilmesi için ise mutlaka panel kullanılması gerekmektedir. Panel olmadan bu cihazlar, çalışmalarına devam edemezler. Çünkü aptal terminal olarak adlandırılırlar ve aptal terminaller, hafızalarında hiçbir bilgiyi barındıramazlar. Bu panellere de 4, 8 veya 16 adet aptal terminal tanımlaması yapılabilmektedir. Bu sistemlerde tamamen panel geçiş yetkisi verilip verilmeyeceğinin kararını vermektedir. Daha sonra da sonuç sinyalini tekrardan okuyucuya ileterek kapının açılmasını ya da açılmamasını sağlar.
Online kart okuma sistemlerindeki cihazların çalışmaları esnasında bilgisayarın sürekli olarak açık olması gerekmektedir. Geçişlerin tüm yetkileri, geçiş zamanlarının tanımlamaları ve geçiş adetleri de programın üzerinden tanımlanmaktadır. Rs 232 ve Rs 485 ile beraber çalışan kart okuyucular, konvektör aracılığı ile bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadır. Kullanımı bu cihazların da oldukça kolaydır.
Kart okuma sistemleri günümüzde pek çok farklı alanda tercih edilmeye devam etmektedir. Her geçen gün de daha geniş alanlarda kullanılmaktadır. Siz de kart okuma sistemleri ile personel takibi, üye takibi, öğrenci takibi, tuvalet takibi ve yemekhane takibi yapılabilmektedir. Kart okuma sistemleri fiyatları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz telefon numaralarımızı tuşlayarak uzman satış danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |