KARTLA KAPI AÇMA: Kolay ve Güvenli Erişim!
Kartla kapı açma sistemleri, geçiş kontrollerinin ve geçiş güvenliklerinin kartlar ile yapılmasını sağlayan sistemlerdir. Kartla kapı açma sistemlerinde kullanılmakta olan dört farklı cihaz türü yer almaktadır. Bu cihazlar; standalone kartla kapı açma cihazları, online kartla kapı açma cihazları, offline kartla kapı açma cihazları ve panelli kartla kapı açma cihazları. Bu modellerinin tamamı aynı amaç için kullanılıyor olsalar da kullanım açısından farklılık göstermektedir. Tüm kartla kapı açma cihazlarımızın tamamı iki sene boyunca garantilidir. Aynı zamanda herhangi bir sorun yaşanması durumunda firmamız çağrı merkezi ile iletişime geçilerek destek alınabilmektedir. Bu sayede arıza durumlarında hızlı geri bildirim yapılabilmektedir. Kartla kapı açma cihazlarının kayıt kapasiteleri her cihazda farklılık göstermektedir. Kayıt kapasiteleri bu cihazlarda bin ile on bin arasında değişiklik göstermektedir. Yani takip edecek olduğunuz kişi sayısı her ne olursa olsun kartla kapı açma cihazları ile ideal bir çözüm bulabilmek mümkün olacaktır. Kartla kapı açma sistemlerine kayıt edilen kartlar mifare kart olabileceği gibi aynı zamanda proximity kart da olabilmektedir. Bu tamamen kullanılacak olan cihazın modeline göre değişiklik göstermektedir. Tabi ki kartla kapı açma cihazları tek başına kapı açmak için yeterli olmayacaktır. Kartla kapı açma cihazları ile birlikte aynı zamanda kilitlerin de bir arada kullanılması gerekmektedir. Kullanılacak olan kilitlerin elektrikli, elektronik ve manyetik olmak üzere farklı modelleri bulunmaktadır. Bu modellerden hangisinin tercih edileceği tamamen sizin tercihinize kalmış olmakla birlikte ahşap, demir, cam, pvc vb. tüm kapılarınıza uygun bir çözüm bulabilmek mümkündür. Bu kilitlerin tutuş güçleri 60 kilogram ile 280 kilogram arasında değişmektedir. Kilitlerin öncelikle kapıya monte edilmesi gerekmektedir. Daha sonra da kartla kapı açma cihazı ile kilidin bağlantısı yapılmalıdır.
Standalone kartla kapı açma cihazları, bilgisayardan bağımsız olarak çalışmasını devam ettiren cihazlardır. Bu cihazlara kart tanımlaması yapabilmek için öncelikle master kart tanıtılması gerekir. Bu işlemden sonra normal bir kart tanımlanabilir. Bu cihazlarda şifreli olarak da geçiş yapabilme imkânı bulunur. Şifreli geçiş yapılması, kayıt kapasitesinin artmasını sağlamaktadır. Kartların bu cihazlara sadece beş ile on beş santimetre mesafelerden okutulması, geçiş yapmak için yeterli olacaktır. Online kartla kapı açma cihazlarında ise kullanım esnasında bilgisayarın sürekli olarak açık olması gerekmektedir. Offline kartla kapı açma cihazlarında ise bilgisayarların sürekli olarak açık olmasına gerek kalmaksızın çalışmasına devam edebilirler. Bu cihazların kendileri bir panel görevi gördüklerinden dolayı çalışmaları sırasında panele de ihtiyaç duymazlar. Kullanımları ve kurulumları çok basittir. Panelli kartla kapı açma cihazları ise aptal terminal olarak adlandırılan cihazlar, hafızaların hiçbir bilgi barındıramazlar. Tüm bilgiler panel üzerinde tutulmaktadır. Bir panele 4, 8 veya 16 adet cihaz tanımlaması yapılmaktadır.
Kartla kapı açma sistemleri ile birlikte geçiş kontrol programının da bir arada kullanılması gerekmektedir. Bu program, geçişleri kontrol altına almak için harika bir yöntemdir. Kişilerin gün içerisinde kaç kez giriş ve çıkış yaptığını, hangi saatlerde giriş ve çıkış yaptığını vb. bilgileri görebilmenizi sağlamaktadır. Program, firmamız yazılımcıları tarafından yazılmıştır ve sürekli olarak da geliştirilmeye açıktır. Tüm sistemler hakkında çok daha fazlasını öğrenmek isterseniz telefon numaralarımızı tuşlayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |