Kartlı geçiş kontrol sistemleri, geçişleri kontrol atına almak için kartlar ile birlikte kullanılmakta olan sistemlerdir. Bu sistemlerin kullanımları oldukça basit olup birçok farklı alanda tercih edilmektedir. Örneğin; fabrikalar, kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, fabrikalar vb. pek çok alanda kullanılabilmektedir. Bu sistemlerin en büyük özelliği birçok farklı ihtiyaca birden fazla ve farklı olan çözümler ile yanıt verebilmesidir. Bu sistemlerde kullanılan kartlar, proximity kart olabileceği gibi aynı zamanda mifare kart da olabilmektedir. Bu kartların hangisinin tercih edileceği tamamen cihazın modeline göre değişiklik göstermektedir. Bu sistemlerde de 4 adet farklı kartlı geçiş sistemi bulunmaktadır. Standalone kartlı geçiş sistemi, online kartlı geçiş sistemi, offline kartlı geçiş sistemi ve panelli kartlı geçiş sistemi…
Standalone kartlı geçiş sistemi, çalışmasını bilgisayardan bağımsız olarak çalışmasını devam ettiren cihazlardır. Bu cihazlara kart tanıyabilmek için öncelikle master kart tanıtılması gerekmektedir. Master kart okutmadan kart tanımlamak mümkün olmayacaktır. Tetik olarak da ayrıca standalone kartlı cihazlar kuru kontak verdikleri için elektrikli kilitler, manyetik kilitler ve elektronik kilit sistemleri ile birlikte kullanılabilmektedir. Kart okutarak giriş ve çıkış yapılabileceği gibi bazı cihazlarda aynı zamanda şifre okutarak da geçiş yapabilmek mümkündür. Bu cihazları depo, ofis ve oda kapılarında aynı zamanda da göstergeç olarak kullanabilirsiniz.
Offline kartlı geçiş sistemi cihazları, bilgisayarın açık olmasına gerek olmaksızın çalışmasını sürdürebilme olan cihazlardır. Kartlara geçiş zone’ları tanımlanarak hangi kartın hangi günlerde ya da hangi saatlerde kullanılabileceği de detaylandırılabilmektedir. Offline kartlı geçiş sistemleri cihazları çalışabilmek için herhangi bir kontrol paneline ihtiyaç duymazlar. Çünkü bu sistemlerde kullanılan cihazların her biri zaten panel görevi görmektedir. Ip tabanlı olan kartlı geçiş kontrol terminallerinde bazı cihazlarda aynı zamanda şifreli olarak da geçiş yapabilme özelliği de bulunur. Bu sayede kartın yanı sıra ayrıca isterseniz şifre belirleyerek geçiş yapabilirsiniz.
Panelli kartlı geçiş sistemleri cihazlarının kullanılabilmesi için ise panel kullanmak gerekmektedir. Çünkü bu sistemlerde kullanılan cihazlar, aptal terminal olarak adlandırılmaktadır. Aptal terminaller, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Tüm bilgiler program aracılığı ile panelde tutulmaktadır. Bir panele 4, 8 veya 16 adet kart okuyucu kayıt edilebilmektedir. Panel her zaman için geçiş yetkisi verilip verilmeyeceğini belirlemektedir. Paneller, diğer tüm geçiş kontrol panellerine Tcp- Ip bağlantısı ile bağlanarak kesintisiz bir şekilde iletişim kurabilmektedir. Aynı ağda 256 adet panel bir arada kullanılabilmektedir ve 4096 adet kart okuyucu beraber kullanılabilecektir. Üstelik panel 7/24 kesintisiz olarak çalışma sağlayacaktır. Grup bazında limitli geçiş tanımlaması da yapılabilmektedir. Ayrıca gerçek zaman saati de vardır.
Online kartlı geçiş sistemlerinde ise cihazların çalışabilmesi için kullanım esnasında sürekli olarak açık kalması gerekecektir. Rs 232, Rs 485 ile birlikte çalışmakta olan kart okuyucular, konvektör aracılığı ile bilgisayarın seri portuna bağlanmaktadır. Kartı okuyan okuyucu bilgiyi hızlı bir şekilde bilgisayara kurulu olan geçiş kontrol programına iletmektedir.
Kartlı geçiş sistemleri fiyatları oldukça uygundur. Çünkü Perkotek Teknoloji olarak Strike kartlı geçiş sistemleri Türkiye dağıtıcılığını yapmaktayız. Yani kartlı cihaz satın almadan önce kesinlikle bizimle irtibata geçmenizi önermekteyiz. Fiyat için 0850 811 80 00 numarasını tuşlayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |