Kartlı Geçiş Kontrol Sistemleri: Güvenli ve Verimli Erişim!
Kartlı geçiş kontrol sistemleri, geçişlerin kontrol altına alınması için bir seçenektir. Kartlı geçiş kontrol sistemleri ile belirlenen bir alana, belirli yetkiler verilmiş olan kişilerin tanımlanan aralıklarda giriş ve çıkışları yapılabilmektedir. Kartlı geçiş kontrol sistemlerinde kart okuyuculara daha önceden tanımlanmış olan kartların okutulması ile birlikte kapı kilidine veya turnikeye de tetik verilebilir. Kullanılmakta olan kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazlarında dört farklı model bulunmaktadır. Bunlar; standalone kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları, online kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları, offline kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları ve panelli kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazlarıdır. Hangi cihazı kullanarak geçiş yapacağınız tamamen sizin tercihinize kalmış olmakla birlikte bu cihazlara 13,56 mhz mifare kartlar yahut 125 khz proximity kartlar tanıtılarak geçiş yapılabilmektedir. Kartların kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazlarına sadece 5 ile 10 santimetrelik mesafeden yaklaştırılması ile okuma yapılabilecektir.
Standalone kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları, çalışmalarına bilgisayardan bağımsız olarak devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlara öncelikle master kart tanıtılması gerekmektedir. Akabinde de tüm kartlar tanıtabilmektedir. Kartlar tanıtıldıktan sonra, bir sonraki geçişlerinde yetki verilmiş olur. Kart okuyucuların tetik süresi de istenildiği gibi ayarlanabilmektedir. Tetik olarak kuru kontak verebilen standalone kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları ile manyetik kilitler, elektronik kilitler ve elektrikli kilit karşılıkları tetiklenebilmektedir. Bu cihazlarda kartın yanı sıra şifre ile de geçiş yapabilme özelliği bulunur. Böylece cihazların kayıt kapasitesi de artar. Üstelik kartların kaybolması gibi durumlarda şifre ile de geçiş yapılabilir.
Online kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazlarını kullanım sırasında ise bilgisayarların daima açık olması gerekmektedir. Geçiş zaman tanımları, geçiş yetkileri ve geçiş adetleri bu cihazlara program üzerinden tanımlanmaktadır. Rs 485 ve rs 232 ile çalışmakta olan online kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları, konvektör aracılığı ile bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadır. Kart okuyan okuyucu ile bilgiler hızlı bir biçimde bilgisayarlarda kurulu olan geçiş kontrol programına iletilmektedir.
Offline kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları çalışırken ise bilgisayarların açık olmasına gerek yoktur. Kartların tüm bilgileri, cihazların hafızasında saklanabilmektedir. Kartlara geçiş zoneleri tanımlanarak, hangi kart ile hangi günlerde yahut hangi saatlerde kullanılabilecek olduğu detaylandırılmaktadır. Offline kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları, herhangi bir geçiş kontrol paneline de ihtiyaç duymazlar. Çünkü bu cihazların kendileri bir panel görevindedir. Ip tabanlı olan offline kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları, en yakın network switch’e takılarak sisteme dahil edilmektedirler.
Panelli kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazları ise çalışmaları sırasında panele ihtiyaç duyan cihazlardır. Bu cihazlar, wiegand okuyucu olarak adlandırılırlar. Bu okuyucular, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Tüm bilgiler panel üzerinde tutulmaktadır. 2, 4, 8 yahut 16 adet kartlı geçiş kontrol sistemleri cihazının kullanılabileceği paneller, geçiş yetkisinin verilip verilmeyeceğine karar vermektedir.
Kartlı geçiş kontrol sistemleri ile geçişleri kontrol altına almak için siz daha neyi bekliyorsunuz? Kartlı geçiş kontrol sistemleri satın alarak, geçişleri 7/24 kontrol altına alabilirsiniz!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |