Kartlı Geçiş Sistemi Bariyer: Güvenli ve Kontrollü Geçiş!
Kartlı geçiş sistemleri, günümüzde genellikle personelleri takip etmek için kullanılmakta olan sistemlerdir. Bu sistemlerin kullanım alanları oldukça geniştir. Kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, belediyeler, plazalar, okullar gibi pek çok farklı alanda kullanılabilir. Kartlı geçiş sistemi bariyer, turnike ve kapılara tetik vermek için de tercih edilebilmektedir. Kapılara kartlı geçiş sistemleri ile tetik vermek için kapılarda kilitlerin kullanılması gerekmektedir. Kullanılacak olan kilitler elektronik kilitler, elektrikli kilitler ve manyetik kilitler olabilmektedir. Bu kilitlerden hangisinin kullanılacağı tamamen sizin kapı yapınıza göre değişiklik göstermektedir. Kapı yapınızın ahşap, demir, metal, cam vb. olması hiç önemli değildir. İdeal bir kilit bulabilmek daima mümkündür. Kartlı geçiş sistemi bariyerlere tetik vermek için ise bariyerler üzerinde ya da bariyerlerin bulunduğu alanlardaki duvarlarda kullanılabilmektedir. Kartlı geçiş sistemleri ile turnikelere tetik vermek için ise kartlı cihazların turnikeler üzerine monte edilmesi gerekmektedir. Turnikeler üzerine konulan cihazlar, eğer geçiş izni yer alıyorsa turnike kolunun açılmasına imkân tanıyacaktır.
Kartlı geçiş sistemi bariyerlerinden bahsedelim. Bariyerler, otoparklara giriş ve çıkış yapacak olan araçların kontrollü bir şekilde hareket etmesini sağlamaktadır. Kullanımları çok basit olan kartlı geçiş sistemi bariyer; 3 metre, 5 metre, 6 metre ve ara uzunluklara sahiptir. Bu uzunluklara bakılarak, otopark giriş alanına uygun bir bariyer kullanılabilecektir. Bariyerlerin iç ortamlarda tercih edilen elektrostatik boyalı olan modelleri ve dış ortamlarda kullanılan paslanmaz çelik olan modelleri yer almaktadır. Kartlı geçiş sistemi bariyer de kullanılan iki farklı model bariyer vardır. Bunlar DZ bariyer ve MN bariyer olarak adlandırılmaktadır. DZ bariyer fiyatları, MN bariyer fiyatlarına göre çok daha uygundur. Bu sayede her bütçe düşünülmüş olup ona göre kullanım imkânı bulunmaktadır. Kartlı geçiş sistemi bariyer, uzaktan kumanda ya da butonlar ile de kontrol edilebilmektedir. Buton kontrolünde iki farklı seçenek bulunmaktadır. Tek buton kontrolü ya da çift buton kontrolü. Tek buton kontrolünde bariyer kolunu açmak ve kapamak için bir tek buton kullanılırken, çift buton kontrolünde bariyer kolunu açmak ve kapamak için iki farklı buton yer alır.
Kartlı geçiş sistemi bariyer ile kullanılabilen dört farklı modele sahiptir. Bu modeller, standalone kartlı geçiş sistemi, online kartlı geçiş sistemi, offline kartlı geçiş sistemi ve panelli kartlı geçiş sistemidir. Online kartlı geçiş sistemi bariyer cihazları, bilgisayar bağlantısı olmadan çalışmasına devam edemeyen cihazlardır. Bu cihazların çalışması için bilgisayarların 7/24 açık olması gerekmektedir. Offline kartlı geçiş sistemi bariyer cihazları ise çalışmaları sırasında bilgisayardan bağımsız olarak hareket ederler. Bu cihazları özellikle personel takibinde güvenle kullanabilirsiniz. Cihazların kendisi bir panel görevi gördüğü için çalışırken panele ihtiyaç duymazlar. Panelli kartlı geçiş sistemi bariyer cihazları ise aptal terminal olarak adlandırılmakta olan cihazlardır. Bu cihazlar çalışmaları sırasında panele ihtiyaç duyarlar. Aptal terminal olarak adlandırılan bu cihazlar, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Tüm bilgilerin panel üzerinde tutulması gerekmektedir. Standalone kartlı geçiş sistemi bariyer cihazları ile çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazların kullanımları ve kurulumları oldukça basittir. Kart tanımlaması yapabilmek için öncelikle bu cihazlara master kart okutulması gereklidir. Siz de kartlı geçiş sistemi bariyer hakkında çok daha fazlasını öğrenmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |