Kartlı Geçiş Sistemi Mifare: Güvenli ve Kolay Erişim!
Kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, belirlenmiş bir alana belirli yetkiler verilmiş olan kişilerin, belirlenen aralıklar içerisinde giriş ve çıkış yapmaları için kullanılmaktadır. Kartlı geçiş sistemi mifare cihazları ile de kapılar tetiklenebilmektedir. Bunun için kapılarda kilitlerin kullanılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra turnikelere de tetik verilebilmektedir. Turnikelere tetik verebilmek için de kartlı geçiş sistemi mifare cihazların, turnikelerin üzerine montaj yapılması gerekmektedir. Bu cihazların kart okuyabilmeleri için kartların beş ile on santimetre mesafeden cihazlara okutulmaları gerekmektedir. Kartlı geçiş sistemi mifare cihazların iç ortamlar ve dış ortamlar için kullanılmakta olan farklı modelleri yer almaktadır. İki yıllık bir garantileri de yer almaktadır. Bu cihazların kullanılmakta olan dört farklı modeli yer almaktadır. Bunlar; standalone kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, online kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, offline kartlı geçiş sistemi mifare cihazları ve panelli kartlı geçiş sistemi mifare cihazlarıdır.
Standalone kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız bir şekilde devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlara kart tanımlaması yapmak için öncelikle master kart okutulması gerekmektedir. Master kart okutmadan kart tanımlamaları yapabilmeniz mümkün değildir. Tetik olarak da kuru kontak vermektedirler. Yani elektronik kilit, elektrikli kilit ve elektrikli kilit karşılıklarını açtırabilirler. Kart okutarak giriş ve çıkış yapılabileceği gibi şifreler ile de geçiş yapabilme imkânı yer almaktadır. Sabotaj durumlarında da alarm vererek standalıne kartlı geçiş sistemi mifare cihazları kendilerini kapatabilirler. Özellikle ofis kapılarında tercih edilseler de depolarda ve tüm oda kapılarında kullanılabilmektedirler.
Online kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, bilgisayar bağlantısı olmadan çalışmalarını sürdüremeyen cihazlardır. Bu cihazlarda geçiş yetkileri, geçiş adetleri ve geçiş zaman tanımları program üzerinden tanımlanmaktadır. Bilgisayarlara rs 232 ve rs 485 ile bağlanabilmektedirler. Konvektör aracılığı ile de bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadırlar. Kartı okuyacak olan okuyucu, bilgileri hızlı bir şekilde bilgisayarlara kurulu olan programlara iletmektedir. Program da önceden tanımlanmış olan kart numarasının yetki kontrollerini yaparak, geçiş izni vermektedir.
Offline kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, çalışmalarına bilgisayar bağlantısı olmadan devam edebilen cihazlardır. Bu cihazlar günümüzde genellikle personel takibinde oldukça sık olarak kullanılmaktadır. Personel takibi yapabileceğiniz offline kartlı geçiş sistemi mifare cihazlarının birçok modeli şifre ile de geçiş imkânı sunmaktadır. Offline kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, kendileri bir panel görevi gördükleri için de çalışmaları sırasında panele de ihtiyaç duymazlar. Kullanımları oldukça kolaydır. Turnikelere, kapılara ve bariyerlere tetik vermenize olanak tanımaktadır.
Panelli kartlı geçiş sistemi mifare cihazları, panel olmadan çalışmasına devam edemeyen cihazlardır. Aptal terminal olarak da bilinen bu cihazlar, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Bütün bilgiler panel üzerinde tutulmaktadır. Panel, kartlı geçiş sistemi mifare cihazları üzerinden aldığı bilginin kontrolünü yapar ve ona göre giriş ve çıkış yetkisi vermektedir. Bir panele 4, 8 veya 16 adet kartlı geçiş sistemi mifare cihazı tanımlaması yapabilmek mümkün olmaktadır.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |