Kartlı Geçiş Sistemi Mifare Okuyucu: Güvenli ve Hızlı Erişim!
Kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, geçişleri kontrol almak için kullanılmakta olan cihazlardır. Kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu ile günümüzde genellikle personel takip programı kullanılmaktadır. Personel takip programı yanı sıra kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu; üye takip programı, öğrenci takip programı, yemekhane takip programı ve geçiş kontrol programı ile birlikte de kullanılabilir. Kartlı geçiş sistemi mifare okuyucular, iki yıl boyunca garantilidir. Kartlı geçiş sistemi mifare okuyuculara kart tanıtmak için kartların 5 santimetre ile 10 santimetre arasında bir mesafeden cihaza gösterilmesi yeterli olmaktadır. Bu cihazlara tanıtılacak olan kartlar, 13,56 mhz mifare kartlar ve 125 khz proximity kartlardır. Bu kartlardan hangisinin kullanılacağı tamamen tercih edilecek olan cihazın modeline göre değişiklik göstermektedir. Kartlı geçiş sistemi mifare kart okuyucuların iç ve dış ortamlar için kullanılmakta olan farklı modelleri yer almaktadır. Bu cihazların dört farklı modeli yer almaktadır. Bunlar; standalone kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, online kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, offline kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu ve panelli kartlı geçiş sistemi mifare okuyucudur.
Standalone kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam etmektedirler. Bu cihazlara kart tanıtmak için öncelikle master kart tanıtılması gerekmektedir. Daha sonra da mifare kartların tanımlanmaları gerekmektedir. Standalone kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, genellikle depo, ofis, site gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu cihazlar ile elektrikli kilitler, elektronik kilitler, manyetik kilitler ve elektrikli kilit karşılıkları da tetiklenebilmektedir. Bu cihazların pek çok modeline kartın yanı sıra şifre tanımlaması da yapılabilmektedir.
Online kartlı geçiş sistemi mifare okuyucular ise çalışmaları sırasında bilgisayarların açık olmasına ihtiyaç duyarlar. Bu cihazlarda geçiş zaman tanımları, geçiş adetleri ve geçiş yetkileri programlar üzerinden tanımlanmaktadır. Bu cihazlar Rs 232 ve Rs 485 ile bilgisayar bağlantısı yapmaktadır. Bu kart okuyucular, konvektör aracılıkları ile bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadır. Kartları okuyan kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, bilgileri hızlı bir biçimde bilgisayardaki kurulu olan programa iletmektedir. Programda önceden tanımlanmış olan kartların kontrolleri yapılarak tetik verip vermemesi komutu okuyuculara gönderilmektedir.
Offline kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu, çalışmalarına bilgisayar bağlantısı olmadan devam edebilen cihazlardır. Bu cihazlara kart geçiş zoneleri tanımlanarak hangi kartın, hangi günlerde veya hangi saatlerde kullanılacağı detaylandırılabilmektedir. Bu cihazlar herhangi bir geçiş kontrol paneline ihtiyaç duymadan çalışırlar. Çünkü bu cihazların kendileri bir panel görevi görmektedirler. Ip tabanlı olan offline kartlı geçiş sistemi mifare okuyucular, en yakın network switch’e bağlanılarak sisteme dahil edilmektedir.
Panelli kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu cihazlar ise aptal terminal olarak adlandırılmakta olan cihazlardır. Bir adet panele; 4, 8 veya 16 adet kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu tanımlanabilmektedir. Bu cihazlar hafızalarında hiçbir bilgi tutamazlar. Tüm bilgiler, panel üzerinde tutulmaktadır. Gelen bilgilere göre panel geçiş yetkilerinin verilip verilmeyeceğinin kararlarını vermektedir.
Kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu ile siz de geçişleri kontrol altına almak için zaman kaybetmeyin. Üstelik bu kartların üzerine kart yazıcılar ile baskı yapılabilmektedir. Yapılacak olan bu kartlar renkli ya da siyah – beyaz olabilmektedir. Kartlı geçiş sistemi mifare okuyucu fiyat teklifi için bize ulaşabilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |