Kartlı Giriş Sistemi: Kolay ve Güvenli Geçiş!
Kartlı giriş sistemi, günümüzde pek çok farklı alanda, farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Bunlardan en önemlisi de geçiş kontrollerinin sağlanması için tercih edilir. Kapıların girişlerinde, kapı kilidi ve geçiş kontrol programı ile birlikte kullanılarak geçiş kontrolü sağlanır. Kartlı giriş sistemi aynı zamanda personel devam takip programı, öğrenci takip programı, yemekhane takip programı, üye takip programı ve minibüs takip programı ile birlikte de kullanılabilmektedir. Kartlı giriş sisteminde kullanılmakta olan cihazlarda kayıt kapasitesi genellikle bin ile on bin arasındadır. Yani geçiş yapılacak olan alanlardaki kişi sayısına yetecek kapasitede cihaz bulunmaktadır. Kartlı giriş sisteminde kullanılmakta olan cihazlar, kendi içerisinde farklı modellere sahip olmaktadır. Bunlar; standalone kartlı giriş sistemi, online kartlı giriş sistemi, offline kartlı giriş sistemi ve panelli kartlı giriş sistemidir. Bu cihazların hepsi aynı amaç doğrultusunda kullanılıyor olsa da kullanımları farklılık göstermektedir.
Standalone kartlı giriş sistemi cihazları, bilgisayarlardan bağımsız olarak çalışmasını sürdüren cihazlardır. Bu cihazlar özellikle apartman girişlerinde, sitelerde ve asansörlerde oldukça sık olarak kullanılmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan standalone kartlı giriş sistemi cihazları; elektrikli, elektronik ve manyetik kapı kilitleri ile birlikte kullanılarak kapılara tetik vermenizi sağlamaktadır. Sabotaj gibi durumlarda da alarm verebilen bu cihazlar, dış ortamlarda da kullanılabilen su geçirmez modellere sahiptir. Aynı zamanda pek çok modeli ile şifreli olarak geçiş yapabilme özelliği de bulunmaktadır. Online kartlı giriş sisteminde ise kullanım esnasında cihazların sürekli olarak açık olması gerekmektedir. Geçişteki yetkiler, geçiş zaman tanımlamaları ve geçiş adetleri bu cihazlara, beraberinde kullanılacak olan program tarafından tanımlanmaktadır. Bu cihazlar, Rs 232 ve Rs 485 ile çalışmaktadırlar. Konvektörler aracılığı ile bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadır. Panelli kartlı giriş sistemindeki cihazlar ise aptal terminal olarak adlandırılmaktadır. Aptal terminaller, hafızalarında hiçbir bilgi barındırmazlar. Tüm bilgiler, panelde tutulmaktadır. Bir panele 4 – 8 veya 16 adet aptal terminal kayıt edilebilmektedir. Kartlar okunduğu anda kartın numarasının bağlı olduğu panele ulaştırılmaktadır. Panel de geçiş yetkilerinin verilip verilmeyeceğinin kararının verilmesini sağlamaktadır. Bu sistemlerde kullanılmakta olan cihazların su geçirmeyen modelleri de bulunmaktadır. Su geçirmez modelleri dış ortamlarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Offline kartlı giriş sisteminden bahsedelim. Bu sistemlerde kullanılmakta olan cihazlar, bilgisayarlardan bağımsız olarak çalışmasını devam ettirmektedir. Offline kartlı giriş sistemi cihazları, kendileri bir panel görevi gördükleri için de çalışmaları sırasında panele ihtiyaç duymazlar. Bu cihazlarda kayıt hafızası genellikle bin ile on bin arasında değişiklik göstermektedir. Offline kartlı giriş sistemi cihazlarının en büyük özelliklerinden bir tanesi hızlı bir şekilde kart okunmasını sağlamaktadır. Kartlar genellikle 0,1 saniye ile 0,5 saniye arasında okunmaktadır. Bu hız, geçişlerin de oldukça hızlı olmasını sağlamaktadır. Bu cihazlar ile kapılara, turnikelere ve bariyerlere de tetik verebilmek mümkündür.
Strike kartlı giriş sistemi Türkiye distribütörü olan firmamız, bu cihazlar için sizlere en uygun fiyat garantisini sunmaktadır. Satın almak isterseniz telefon numaralarımız tuşlayarak bizimle irtibata geçebileceğiniz gibi info@perkotek.com adresi üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |