Kartlı Turnike: Güvenli ve Kontrollü Geçiş!
Kartlı turnike sistemleri, kartlı geçiş kontrol cihazları ile turnikeler bir arada kullanılarak hem geçiş kontrolü hem de geçiş yetkilendirmeleri yapabilmenizi sağlamaktadır. Kartlı turnike sistemlerinde kullanılmakta olan turnikelerin dört farklı modeli bulunmaktadır. Bu turnikeler; engelli geçiş turnikesi, boy turnikesi, bel turnikesi ve hızlı geçiş turnikesidir. Hangi turnikenin kullanılacağı tamamen sizin tercihinize ve kullanacak olduğunuz alana göre değişir. Ancak tüm kartlı turnike modellerimiz, aynı amaç doğrultusunda kullanılmaktadır. Öncelikle bel kartlı turnike modellerinden bahsedelim. Bel turnikeleri, insan beli boyunda olduğu için bu ismi almıştır. Bel turnikeleri aynı zamanda tripod turnike olarak da bilinmektedir. Bu turnikelerimiz, günümüzde sıklıkla metro ve metrobüs istasyonlarından rastladığımız turnikelerdir. Bel turnike sistemlerinin iç ve dış ortamlarda kullanılmakta olan farklı gövdeye sahip olan modelleri bulunmaktadır. İç ortamlarda kullanılan bel turnikelerinin gövdeleri elektrostatik boyalı özelliğe sahiptir. Dış ortamlarda kullanılan bel turnikelerinin gövdeleri ise paslanmaz çelik özelliğe sahiptir. Paslanmaz çelik olması demek, suya karşı dayanıklılık gösterdiği anlamına gelmektedir. Bu sayede tüm olumsuz hava koşullarından etkilenmeden çalışmasına güvenle devam edebilmektedir.
Engelli geçiş kartlı turnike modelleri ise engelli bireylerin geçiş yapması ya da serbest geçişin sağlanması için kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikelerin iç ortamlarda kullanılan modelleri elektrostatik boyalı gövdeye sahip olup dış ortamlarda kullanılan modelleri ise paslanmaz çelik özelliğe sahiptir. Bu sayede dış ortamlarda su geçirmeden kullanıma devam edilir. Bu turnikelerin üzerinde engelli bireyler için olduğunu belirten işaretler olabileceği gibi geçiş yönü okları da bulunabilmektedir.
Hızlı geçiş kartlı turnike sistemleri, yoğun geçişlerin olduğu ve hızlı geçiş yapılması gereken alanlarda kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikelerimiz özellikle işletmelerde personellerin geçişlerini kontrol edebilmek için kullanılmaktadır. Çünkü şıklıkları ile işletmelere farklı bir hava katmaktadırlar. Paslanmaz çelik gövdeye sahip olan modelleri dış ortamlarda yapılacak olan geçişler için kullanılırken, elektrostatik boyalı gövdeye sahip olan modelleri ise iç ortamlarda kullanılır. Kartlı geçiş kontrol cihazları yanı sıra yüz tanıma cihazları ve parmak izi okuma cihazları ile de bu turnikelere tetik verilebilmektedir.
Boy kartlı turnike sistemleri ise insan taşkınlıklarını engellemek için kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikeler, insan boyunu aşar ve taşkınlıklara engel olur. Günümüzde stadyum ve konser alanı gibi yerlerde oldukça sık olarak kullanılmaktadırlar. Boy kartlı turnike sistemlerinin elektrostatik boyalı gövdeye sahip modelleri iç ortamlarda kullanılırken, paslanmaz çelik gövdeye sahip olan modelleri ise dış ortamlarda su geçirmez oluşu sayesinde güvenle kullanılabilmektedir.
Kartlı turnike sistemlerinde kullanılan kartlı geçiş kontrol cihazlarının da dört farklı modeli bulunmaktadır. Bu cihazlar; standalone kartlı geçiş kontrol cihazları, online kartlı geçiş kontrol cihazları, offline kartlı geçiş kontrol cihazları ve panelli kartlı geçiş kontrol cihazlarıdır. Tüm bu kartlı turnike cihazları modelleri ile tüm turnikelere tetik verilebilir. Turnikelere tetik vermek için sadece cihazların turnikelerin üzerinde kullanılması ve bağlantılarının yapılması yeterli olacaktır!
Kartlı turnike sistemleri kullanılan alanlarda güvenlik artmış ve geçişler daha kontrollü bir hal almıştır. Siz de kartlı turnike sistemleri hakkında detaylı bilgi almak için hemen şimdi bizi arayabilirsiniz!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |