Oca.
2014
Turnike Sistemleri.
Turnike sistemleri, güvenliğin ve giriş çıkışın takip edilmek istendiği her yerde kullanılabilir. Turnikeler basit bir mantıkla çalışır ve kullanımı çok kolaydır. Paslanmaz çelik yapıya sahiptirler ve her alanda kullanmaya elverişlidirler. Geçiş yapılacak alana göre, farklı kol sayıları, kol uzunlukları ve gövde çeşitleriyle çok fazla tercih sunarlar.
Günümüzde turnikelere hemen her yerde rastlamaktayız. Turnikeler, en çok metrobüs, metro girişleri, stadyum ve adliye girişlerinde kullanılmaktadır. Ama kullanım alanları bunlarla kısıtlı değildir. Şirketlerin turnikeleri tercih etmesinin sebepleri ise, yemekhane, wc girişleri ya da şirket girişlerini kontrol altında tutmak içindir.
Turnikeler, geçiş noktalarına göre birden fazla sayıda kullanılabilir. Turnikeler binlerce geçiş yaptıktan sonra bile hiç takılmadan çalışmaktadırlar. Bakımları kolaydır. Çalışma mantığı, elektronik bir mekanizma üzerine kuruludur. Bu mekanizmalar başka bir cihaza gereksinim duyulmadan kullanılabileceği gibi, aynı zamanda üzerlerine kartlı, parmak izli, şifreli cihazlar monte edilerek de kullanılabilir. Giriş çıkışların takip edilmek istendiği noktalarda, turnike üzerine monte edilen ve size uygun olan cihaz ile pc arasında bir bağlantı kurulur ve turnike üzerinde ki cihaza yapılan giriş çıkışlar bu program tarafından transfer edilerek, size rapor olarak sunulur. Bu programlar, yemekhane, wc takip, pdks programı yada üye takip programı gibi online ve stand alone çalışan sistemlerdir.
Turnikeler üzerinde akım çeken mekanizmalar barındırır, verilmek istenilen geçiş süresi turnikeye cihaz ya da program tarafından verilir ve o süre boyunca turnike geçişe izin verir. Sonrasında kendini kilitleyerek tekrar eski konumuna döner.
Geri Dön