Okullarda Turnike Sistemi: Güvenli ve Modern Çözüm!
Okullarda turnike sistemi, öğrencilerin geçişlerini takip etmek ve kısıtlamalar yapabilmek için kullanılır. Okullarda turnike sistemi; üniversitelerde, liselerde, ilkokullarda, ortaokullarda ve yurtlarda kullanılabilmektedir. Tüm bu alanlarda turnikeleri kullanarak takip yapabilmek için beraberinde öğrenci takip programının ve ihtiyaca en uygun olan takip cihazının kullanılması gerekmektedir. Öğrenci takip programından bahsedelim. Bu program, öğrencilerin okula saat kaçta gediğini ve saat kaçta çıktığını takip edebilmenizi sağlar. Derste olması gereken öğrenciler okuldan çıkış yaparlarsa, velilere bilgilendirme yapılabilmektedir.
Okullarda turnike sistemi her geçen gün çok daha sık olarak tercih ediliyor. Bunun sebebi, takibe ihtiyaç duyulması. Aksi halde aşırı öğrenciler, düzen bozabiliyorlar. Bu sistemlerde kullanılacak olan turnikeler; bel turnikeleri, engelli geçiş turnikeler ve hızlı geçiş turnikeleridir. Boy turnikelerinin okullarda kullanılması uygun değildir. Öncelikle bel turnikelerinden bahsedelim. Bu turnikeler, insan beli boyunda olan turnikelerdir. Absorber bulunması, bu turnikelerden geçiş yaparken kolun sabit bir hızda turunu tamamlamasını sağlamaktadır. Eğer okullarda turnike sistemi kullanacağınız alanlar dış ortamlarda yer alıyorsa, turnikelerin paslanmaz çelik gövdeye sahip olan modellerini kullanmanız gerekmektedir. Çünkü paslanmaz çelik turnikeler, suya karşı dayanıklılık gösterir ve olumsuz tüm hava koşullarında dahi kullanılabilmektedir. İç ortamlarda ise bu turnikelerin elektrostatik boyalı modelleri tercih edilmektedir. Parmak izi cihazları, yüz tanıma cihazları ve kartlı geçiş kontrol cihazları ile bel turnikeleri tetiklenebilir.
Hızlı geçiş okullarda turnike sistemi ise genellikle yoğun ve hızlı geçişlerin yapılacağı alanlarda tercih edilir. Okullarda bel turnikelerine göre çok daha az tercih ediliyor olsalar da yine de kullanılabilirler. Hızlı geçiş turnikeleri üstelik parmak izi okuma cihazları, yüz tanıma cihazları ve kartlı geçiş kontrol cihazları ile birlikte de kullanılarak tetiklenebilmektedir. Böylece hem geçiş kısıtlamaları hem de geçiş yetkilendirmeleri bir arada elde edilecektir. Dış ortamlarda kullanılan hızlı geçiş turnikeleri, paslanmaz çelik özelliğe sahiptir. Bu sayede su geçirmez olup tüm olumsuz hava koşullarında bile kullanılabilirler. İç ortamlarda kullanılan hızlı geçiş turnikeleri ise elektrostatik boyalı gövdeye sahiptir.
Okullarda turnike sistemi içerisinde kullanılabilecek olan bir diğer turnike modeli de engelli geçiş turnikeleridir. Bu turnikeler, engelli bireylerin geçiş yapması için kullanılmaktadır. Aynı zamanda da serbest geçiş yapılabilmesi için tercih edilebilir. Kullanımı basit, kurulumu hızlı olmaktadır.
Yüz tanıma okullarda turnike sistemi cihazları, kişilerin yüzlerini tanıyarak geçiş izni verir. Parmak izi okullarda turnike sistemi cihazları ise kişilerin parmak izlerini tanıyarak geçiş imkanı sunmaktadır. Kartlı okullarda turnike sistemi cihazları ise kartlar ile öğrenci takibi yapmanızı sağlar. En güvenilir takip yöntemi, yüz tanımadır. Kimse birbiri yerine yüz okutarak kendini var olarak gösteremez. Parmak izi cihazlarında da insanların birbirleri yerine parmak izi okutmaları gibi bir durum söz konusu değildir. Bu sayede öğrencileri takip ederken, oldukça güvenilirdirler. Kartlı cihazlarda ise her öğrenciye uygun olarak kart tanımlanması gerekir. Kartların birbirleri yerine okutulması durumuz olabileceğinden güvenlik için aslında öğrenci takibinde sık olarak kullanılmazlar. Siz de şimdi bu sistemler ile kontrollü geçişler sağlayabilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |