Personel Kartı: Güvenli ve Hızlı Erişim!
Personel kartı, personel takip sistemlerinde kullanılmakta olan kartlı cihazlar ile beraber kullanılmakta olan kartlardır. Kullanılacak olan personel kartı, mifare ya da proximity kart olabilmektedir. Hangi kartın kullanılacak olduğu tamamen tercih edilecek olan cihazın modeline göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak kullanılmakta olan dört tür cihaz bulunmaktadır. Standalone kartlı geçiş kontrol cihazları, online kartlı geçiş kontrol cihazları, offline kartlı geçiş kontrol cihazları ve panelli kartlı geçiş kontrol cihazları. Bu cihazlardan hangisinin kullanılacak olduğu tamamen sizin tercihinize göre değişiklik göstermekte olup kullanım alanları da oldukça geniştir. Personel kartı ile birlikte kartlı personel geçiş kontrol cihazları; kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, plazalar, belediyeler, fabrikalar, okullar, hava alanları, hastaneler, işletmeler, holdingler, asansörler gibi pek çok farklı alanda kullanılabilirler. Aslında personel takibi yapılacak olan tüm alanlarda kullanımları sağlanabilir.
Personel kartı olarak kullanılacak olan mifare ve proximity kartların üzerine tek yüze baskı yapabilen kart yazıcılar ve çift yüze baskı yapabilen kart yazıcılar ile baskılar yapılabilmektedir. Tek yüze baskı yapabilen kart yazıcı ile kartların üzerine isim, soy isim, firma adı, firma logosu vb. gibi baskılar yaparak personel kartı olarak kullanılabilmektedir. Çift yüze baskı yapabilen kart yazıcılar ile de kartların her iki yüzüne de baskı yapabilirsiniz. Örneğin kartın ön yüzüne isim, soy isim, çalışılan bölüm vb. baskısı yaparken, arka yüzüne de firma adı ve firma logosu baskıları yapılabilmektedir. Üstelik bu kart yazıcılar ile yapılacak olan baskılar renkli ya da siyah – beyaz baskılar olabilmektedir. Günümüzde zaten genellikle personel kartı için renkli seçeneği kullanılmaktadır.
Personel kartı kullanılacak olan standalone kartlı geçiş kontrol cihazları, çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlara kart tanımlaması yapmak için öncelikle master kart okutulması gerekmektedir. Master kart okutmadan kart tanımlamak mümkün değildir. Tetik olarak kuru kontak verdikleri için de elektrikli kilit, elektronik kilit ve elektrikli kilit karşılıkları açtırılabilmektedir. Sabotaj yapılması durumunda da cihaz alarm verdiği için kullanım çok kolay bir hal alacaktır. Personel kartı kullanılan online kartlı geçiş kontrol cihazları, çalışmaları sırasında sürekli olarak bilgisayarın açık olmasına ihtiyaç duymakta olan cihazlardır. Bu cihazlarda geçiş yetkileri, geçiş adetleri ve geçiş zaman tanımları programlar üzerinden tanımlanmaktadır. Rs 485 ve Rs 232 ile çalışmakta olan bu cihazlar, konvektör aracılığı ile bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadırlar.
Personel kartı kullanılan online kartlı geçiş kontrol cihazları, bilgisayarların açık olmasına gerek duymadan çalışmakta olan cihazlardır. Bu cihazlar, hafızalarında kartların bilgilerini saklayabilmektedirler. Kartlara geçiş zoneleri tanımlanarak hangi kartın, hangi günlerde, hangi saatlerde kullanılacak olduğu detaylandırılmaktadır. Herhangi bir geçiş kontrol paneline ihtiyaç duymadan da çalışabilmektedirler. Çünkü bu cihazların kendileri bir panel görevi görmektedir. Ip tabanlı olan bu cihazlar, en yakın network switch’e takıldıklarında sisteme bu şekilde dahil edilmiş olurlar.
Personel kartı kullanılan panelli kartlı geçiş kontrol cihazları, aptal terminal olarak adlandırılmakta olan cihazlardır. Bu cihazlar hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Bütün bilgiler panelin hafızasında tutulmaktadır. Geçiş yetkisi verilip verilmeyeceğine panel karar vererek bu bilgiyi cihaza iletir ve kapının açılmasını ya da açılmamasını cihaz sağlamaktadır.
Personel kartı kullanılan sistemler hakkında çok daha fazlasını öğrenmek için veya kartlı geçiş kontrol sistemleri hakkında fiyat bilgisi almak için bizimle 0850 811 80 00 numarasını tuşlayarak irtibata geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |