Personel Turnike Sistemleri: Güvenli ve Hızlı Erişim!
Personel turnike sistemleri, personellerin geçişlerini kontrol altına alabilmek için kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikelerin günümüzde farklı pek çok modeli bulunmaktadır. Bunlar; bel personel turnike sistemleri, boy personel turnike sistemleri, hızlı geçiş personel turnike sistemleri ve engelli geçiş personel turnike sistemleri. Bu turnikelerden hangisinin tercih edileceği kullanacağınız alana göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde çok geniş alanlarda tercih edilmektedir. Örnek vermek gerekirse; kamu kurum ve kuruluşları, metro ve metrobüs istasyonları, fabrikalar, belediyeler, işletmeler, plazalar, okullar vb. örnek gösterilebilir.
Personel turnike sistemleri sayesinde personelleri giriş ve çıkışları artık çok daha kontrollü bir hal almıştır. Üstelik bu turnikelerin üzerinde kullanılmakta olan pdks cihazlar ile aynı zamanda hem geçiş kontrolleri hem de geçiş kısıtlamaları bir arada gerçekleştirilmektedir. Personel turnike sistemlerinde kullanılmakta olan bel turnike sistemlerinden bahsedelim. Bu turnikeler, insan beli boyunda oldukları için bu ismi almışlardır. Bel turnike sistemlerinin en büyük özelliklerinden bir tanesi bu turnikelerin paslanmaz çelik ve elektrostatik boyalı olmak üzere iki farklı gövde tipine sahip olmasıdır. Bu gövdeler sayesinde sadece iç değil, ayrıca dış ortamlarda da güvenle kullanım sağlanabilmektedir. Bu model personel turnike sistemleri, kollardan hızla geçildiği zaman absorber sayesinde kolun sabit bir hızda durmasını sağlamaktadır. Göbek mekanizması dökümden imal edildiği için de turnikelerde zamanla kullanımlara bağlı olarak kol boşlukları oluşmayacaktır.
Hızlı geçiş personel turnike sistemleri ise hızlı geçişlerin karşılanması için kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikeler, yoğun kullanımların karşılanması için tercih edilmektedir. Hızlı geçiş personel turnike sistemlerinde de paslanmaz çelik ve elektrostatik boyalı olmak üzere iki farklı model yer almaktadır. Bu turnikeler sadece iç değil, dış ortamlarda da güvenli geçiş sağlamanıza olanak tanıyacaktır. Hızlı geçiş personel turnike sistemleri, zaman kontrol özelliğine sahiptir. Zaman kontrol özelliği sayesinde turnike kolu belirli bir zamana ayarlanarak o zaman diliminde kolun kapanması mümkün olacaktır. Bu turnikeler, acil alarm moduna da sahiptir. Acil alarm modu sayesinde turnikelerin yangın, deprem, afet gibi acil alarm durumlarında otomatik olarak serbest geçiş moduna geçmesi mümkün olmaktadır.
Boy personel turnike sistemleri ise insan boyunu aşan turnikelerdir. Bu turnikeler, insan taşkınlıklarını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Günümüzde genellikle stadyum, konser alanı gibi yerlerde oldukça sık olarak tercih edilmektedir. Boy personel turnike sistemleri, -20 derece ve +60 derece arası tüm sıcaklıklarda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir. Mikro işlemci kontrollü olan boy personel turnike sistemleri, üç konumlu ışıklı göstergeye sahiptir. Bu göstergeler sayesinde turnike geçişe hazır olduğunda yeşil ok sürekli olarak yanıp sönmektedir. Geçiş izni verildiğinde ise yeşil ok sürekli olarak yanar. Geçiş izni verilmediğinde ise kırmızı renkli “X” işareti yanmaktadır. Geçiş yapılırken karşı yönde de bu işaret yanmaktadır.
Engelli personel turnike sistemleri ise serbest geçiş ve aynı zamanda engelli bireylerin geçiş yapması için kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikeler, genellikle boy turnikesi ve bel turnikesi kullanılmakta olan her alanda kullanılmaktadır. Engelli personel turnike sistemlerinin paslanmaz çelik ve elektrostatik boyalı olmak üzere iki farklı modeli bulunmaktadır. Bu modeller iç ve dış ortamlarda rahat kullanımlar için tasarlanmıştır.
Personel turnike sistemleri ile birlikte kullanılacak olan pdks cihazlar ve personel takip programı sayesinde siz de takipte büyük bir kolaylığa sahip olacaksınız. Detaylı bilgi edinmek için Perkotek Plaza’ya bekleriz…
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |