Otomatik Güvenlik: Şifreli Kapı Açma Otomatği
Şifreli kapı açma otomatiği, kapıları şifre kullanarak açmanızı sağlamakta olan sistemlerdir. Bunun içi öncelikle kapılarda kilit kullanmanız gerekmektedir. Kapılarda kullanılacak olan kilitlerin farklı modelleri bulunur. Bunlar elektrikli, elektronik ve manyetik kapı kilitleridir. Hangi kilidin kullanılacağı, tamamen kapının yapısına göre değişmektedir. Elektronik kilit ve elektrikli kilit karşılığı olan şifreli kapı açma otomatiği sistemlerinde, uzaktan kumanda ya da buton ile kilidin tetiklenmesi sağlanabilir. Bu kilitlerin kullanılacak oldukları kapıların sabit kısımlarındaki dil karşılıklarının değiştirilmesi yeterli olacaktır. Strike kapı açma otomatiği kilitlerinde, enerji varken kapalı ve enerji varken kilitli olmak üzere iki farklı türde çalışma prensibi bulunmaktadır. Tutuş gücü de bu kilitlerde genel olarak beş yüz kilogram ile bin beş yüz kilogram arasında değişmektedir. Şifreli kapı açma otomatiği selenoid bold pimli kilitlerde ise silindir şeklindedir ve paslanmaz kapı kilitlerinde kapıların hareketli olan kısımlarına saplanması ile çalışmaktadırlar. Bu kilitlerin tutuş güçleri sekiz yüz ile iki bin kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Manyetik cam kapı kilitleri ise cam kapılarda kullanılmakta olan kilitlerdir. Bu kilitlerin tutuş gücü altmış kilogram ile bin kilogram arasında değişiklik göstermektedir. Elektrik verildiğinde cam kapıların hareketli olan kısımlarına mıknatıslama mantığı ile yapışmaktadır. Kapıyı kırsanız bile kilidi açabilmek mümkün değildir. Manyetik cam kapı kilitlerinin tutuş güçleri altmış kilogram ile bin kilogram arasında değişiklik göstermektedir.
Şifreli kapı açma otomatiği cihazları, kendi içerisinde farklı modellere ayrılmaktadır. Bu modeller; standalone şifreli kapı açma otomatiği, online şifreli kapı açma otomatiği, offline şifreli kapı açma otomatiği ve panelli şifreli kapı açma otomatiğidir. Offline şifreli kapı açma otomatiği cihazları, bilgisayarlardan bağımsız olarak çalışmasına devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlarda aynı zamanda kartlı olarak da geçiş yapabilme özelliği bulunur. Kendisi cihazların bir panel görevi gördüğünden dolayı çalışması sırasında panele ihtiyaç duymamaktadır. Online şifreli kapı açma otomatiği cihazları ile çalışmaları sırasında bilgisayarın açık olmasına ihtiyaç duyarlar. Bu sebepten dolayı da günümüzde çok sık olarak tercih edilmezler. Panelli şifreli kapı açma otomatiği cihazları ise aptal terminal (wiegand okuyucu) olarak bildiğimiz cihazlardır. Bu cihazlar hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Tüm bilgiler panel in hafızasında tutulmaktadır. Panel de online, offline ya da stand-alone olarak çalışabilmektedir. Standalone şifreli kapı açma otomatiği cihazları ise çalışmaları sırasında bilgisayara ihtiyaç duymazlar. Özellikle apartman, site kapılarında çok sık olarak tercih edilirler. Bu cihazlar ile geçiş yapabilmek için kişiye özel altı haneli şifre tanımlaması yapılmalıdır. Tüm kapı kilitlerine tetik verebileceğiniz standalone şifreli kapı açma otomatiği cihazları, sabotaj durumlarında da alarm verebilmektedir.
Strike şifreli kapı açma otomatiği Türkiye dağıtıcısı olan firmamız, bu cihazları en uygun fiyata satın alabilmeniz için her şeyi yapmaktadır. İki sen boyunca garantili olan bu cihazlar ile geçiş yaparken aynı zamanda geçiş kontrol yazılımını da cihazlar ile birlikte kullanmanız gerekmektedir. Su geçirmez olan modelleri dış ortamlarda da kullanım sağlamanıza olanak tanımaktadır. Çok daha fazlasının öğrenmek isterseniz alanında oldukça uzman ve profesyonel satış danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |