Şifreli Kapı Kilit Sistemleri: Kolay ve Güvenli Erişim
Şifreli kapı kilit sistemleri, kapılarınızı şifre kullanarak açmanızı ve geçiş yapmasına izin verdiğiniz kişilerin giriş ve çıkış yapmalarını sağlamaktadır. Şifreli kapı kilit sistemlerinde kullanılan 4 farklı cihaz modeli bulunmaktadır. Bunlar; standalone şifreli kapı kilit sistemleri, offline şifreli kapı kilit sistemleri, online şifreli kapı kilit sistemleri ve panelli şifreli kapı kilit sistemleri… Şifreli sistemlerin farklı modelleri sadece iç ortamlar için değil, aynı zamanda dış ortamlar için de tercih edilebilmektedir. Şifreli kapı kilit sistemlerinin en büyük avantajı, kontrollü bir şekilde geçişe imkân tanımaktadır. Bu sistemler 2 sene boyunca garantilidir. On sene boyunca da yedek parça garantisi sunmaktadır.
Standalone kartlı geçiş sistemlerinden bahsedelim. Bu sistemler, bilgisayardan bağımsız olarak çalışmasını devam ettirmektedir. Bu sistemlerde tercih edilen cihazlara öncelikle master kart tanıtılması yapılması gerekmektedir. Bu tanıtma yapıldıktan sonra, akabinde her kişi için bir adet kart tanıtımı yapılmalıdır. Kart okuyucunun tetik süresini de istediğiniz gibi ayarlayabilmeniz mümkündür. Tetik olarak kuru kontak verdiği için manyetik kilit, elektrikli kilit ve elektronik kilit ile de tetiklenebilmektedir. Bu cihazlar ile şifreli geçişin yanı sıra aynı zamanda kartlı geçiş de yapabileceğiniz modeller yer almaktadır. Su geçirmez olan modellerini de aynı zamanda dış ortamlarda tercih edebilirsiniz. Sabotaj yapılması durumlarında da alarm vererek kendini kapatma yapmaktadır. Apartman kapılarında ve ofislerde bu cihazları, göstergeç olarak da kullanabilirsiniz.
Offline şifreli kapı kilit sistemleri, bilgisayarın açık olmasına gerek olmaksızın kartların bilgilerini hafızasında saklayabilmektedir. Bu cihazlar, geçişler sırasında herhangi bir panel e ihtiyaç duymazlar. Çünkü cihazların kendisi panel görevi görmektedir. Ip tabanlı olan kartlı geçiş terminalleri, en yakın olan network switch’e bağlanarak, sistemlere dahil edilmektedir. Kartı okutan kişilerin adı ve soyadı veya verilecek olan ID numaralar, kart okutulması esnasında verilecek özel bilgiler de dahil olmak üzere cihazların renkli ekranlarında görüntülenmektedir. Kullanılacak olan kartların proximity kart mı yoksa mifare kart mı olduğu da tamamen cihazın özelliğine kalmıştır.
Panelli şifreli kapı kilit sistemleri ise çalışması esnasında panele ihtiyaç duyan cihazlardır. Bu cihazlara aptal terminal adı da verilmektedir. Aptal terminaller, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Kart okutulduğu anda kart numarasına bağlı olarak bu kartın bilgileri panele ulaştırılmaktadır. Panel de geçiş yetkisinin verilip verilmeyeceğinin kararını vermektedir. Sonuç sinyali, tekrardan wiegand okuyucuya gönderildiğinde de gelen sonuç bilgisine göre kapının açılması ya da geçişin yapılmaması sağlanmaktadır. Bu sistemlerde kullanılan panellere 4.8 veya 16 adet aptal terminal tanımlaması yapılabilmektedir.
Online şifreli kapı kilit sistemlerinde kullanılan cihazların ise çalışmaları esnasında sürekli olarak bilgisayarınızın açık olması gereklidir. Geçiş adeti, geçiş zaman tanımlamaları ve geçiş yetkileri program üzerinden tanımlanmaktadır. Rs 485 – Rs 232 ile çalışmasını devam ettiren kart okuyucular, konvektör aracılığı ile bilgisayarın seri portuna bağlanmaktadır. Şifreyi gören cihaz, almış olduğu bilgiyi hızlı bir şekilde bilgisayara kurulu olan geçiş kontrol programına veya kullanılan takip programına iletmektedir. Daha önceden tanımlanmış olan bu kart numarasının yetki kontrolü, tetik verme ya da tetik vermeme komutu tekrardan da okuyucuya gönderilmektedir.
Şifreli kapı kilit sistemlerinde kullanılmakta olan kilitler, Strike kilitlerdir. Bu kilitlerin manyetik kilit, elektrikli kilit ve elektronik kilit olmak üzere farklı modelleri bulunmaktadır. Elektrikli kilit karşılığı kullanılacak olan alana monte edilen elektikli kilit karşılığı, elektrikli kilitlerin kullanıılmasında tercih edilir. Silindir şeklinde olan selenoid kilitler ise paslanmaz çeliktir. Yani uzun yıllar boyunca sorunsuzca kullanılabilir. Genellikle tutuş güçleri sekiz yüz kilogram ile iki bin kilogram arasında değişmektedir. Manyetik cam kapı kilitleri ise cam kapılarda kullanılmaktadır. Tutuş gücü bu kilitlerde altmış kilogram ile bin kilogram arasında değişir. Yukarıda en çok tercih edilen kilit modellerimizden bazıları listelenmiştir.
Şifreli kapı kilit sistemleri fiyatları, kullanacak olduğunuz cihazların modellerine göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden fiyat hakkında detaylı bilgi vermek mümkün değildir. Şifreli kapı kilit sistemleri fiyatları için bizi arayabilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |