Şifreli Kapılar: Modern ve Güvenli Erişim
Şifreli kapılar sistemleri, belirli yetkiler verilmiş olan kişilerin belirli bir alana giriş ve çıkış yapmasını sağlamakta olan sistemlerdir. Bu sistemlerde kart okuyucular, daha önceleri tanımlanmış olan kartları okutarak geçiş yapmaktadırlar. Bu cihazlar ile kartın yanı sıra şifreli olarak da geçiş yapılmaktadır. Şifreli geçiş sırasında kapılara kilitlerin de takılması gerekmektedir. Kapılara takılacak olan kilitler ile birlikte, kapılara tetik verilmesi sağlanmaktadır. Bunun için kullanılacak olan kilitlerin her kapı yapısına uygun olan farklı modelleri yer almaktadır. Yani cam kapılar, tahta kapılar, metal kapılar, demir kapılar veya ahşap kapılara sahip olsanız bile uygun bir kilit bulabilmeniz mümkündür. Şifreli kapılar cihazlarının kullanılabilmesi için öncelikle bu cihazların montajının yapılması gerekmektedir. Bu işlemden sonra her kişiye özel kart ya da şifre tanımlamaları yapılır. Kartları ve şifreleri tanımlarken, kişilerin isim – soy isim, çalıştıkları bölüm vb. gibi bilgiler ile kayıt edilmesi gerekmektedir. Kartları tanımladıktan sonra beş ile on santimetre uzaklıktan cihazlara kolayca okutabilirsiniz. Bu kartların tanımlanacak olan iki farklı modeli bulunur. Mifare ya da proximity kartlar. Hangi kart türünün kullanılacak olduğu tamamen cihazın modeline göre değişmekle birlikte, şifreli kapılarda kullanacak olduğunuz tüm cihazlar iki sene boyunca garantilidir. Üstelik iç ve dış ortamlarda kullanılabilen farklı modelleri bulunur. Dış ortamlarda kullanılan modelleri, su geçirmez özelliğe sahiptir.
Şifreli kapılarda kullanılmakta olan cihazlar, kendi içerisinde dört farklı modelde karşımıza çıkmaktadır. Standalone şifreli kapılar cihazları, çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlar tetik olarak kuru kontak verdikleri için elektrikli kilit, manyetik kilit ve elektrikli kilit karşılıklarını tetikleyebilmektedirler. Üstelik cihazlara sabotaj yapılması durumunda da alarm vererek kendi kendilerini kapatma özelliği gösterirler. Özellikle günümüzde ofis kapılarında, depo kapılarında ve oda kapılarında sıkça tercih edilirler. Online şifreli kapılar cihazları ise çalışmaları sırasında sürekli olarak bilgisayarların açık olmasına ihtiyaç duymakta olan cihazlardır. Bu cihazlarda geçiş adetleri, geçiş yetkileri ve geçiş adetleri programlar üzerinden tanımlanmaktadır. Rs 232 ve Rs 485 ile çalışmakta olan bu cihazlar, konvektör aracılığı ile bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadırlar.
Offline şifreli kapılar cihazları, çalışmaları sırasında bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymayan cihazlardır. Bu cihazlar genellikle personel takip etmek amacıyla kullanılmakta olan cihazlardır. Herhangi bir geçiş kontrol paneline ihtiyaç duymadan çalışmalarına devam ederler. Ip tabanlı olan bu cihazlar, en yakın network switch’e bağlanarak sistemlere dahil edilmektedirler. Kartları okutmakta olan kişilerin isimleri, soy isimleri gibi bilgiler, kartların okutulması sırasında verilecek olan özel bilgiler dahilinde renkli ekranlara yansıtılmaktadır.
Panelli şifreli kapılar cihazları ise aptal terminal olarak adlandırılmakta olan cihazlardır. Bu cihazlar çalışmaları sırasında daima panele ihtiyaç duymaktadır. Çünkü hafızalarında hiçbir bilgiyi barındıramazlar. Bütün bilgiler panel üzerinde tutulmaktadır. Panel, geçiş yetkisi verilip verilmeyeceğinin kararını vermektedir ve almış olduğu sonuç bilgisini şifreli kapılar cihazına göndermektedir. Gelen sonucun bilgisine göre de kapının açılacağı ya da açılmayacağı belirlenmektedir.
Şifreli kapılar sistemleri fiyatları firmamızda oldukça uygundur. Çünkü Perkotek Teknoloji olarak Strike şifreli kapılar cihazları ve Strike kilitlerin Türkiye dağıtıcılığını yapmaktayız. Satın almak için siz de daha fazla zaman kaybetmeden bize ulaşabilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |