Şifreli Kilit Sistemleri: Kolay ve Güvenli Erişim
Şifreli kilit sistemleri, geçişlerin kontrol altına alınabilmesi için kullanılmakta olan sistemlerdir. Şifreli kilit sistemlerinin kullanımları çok basittir. Belirli bir alana, belirli yetkiler verilmiş kişilerin, tanımlanan aralıklarda giriş ve çıkışını yapabilmeyi sağlamaktadır. Şifreli kilit sistemlerinin kullanılmakta olan dört farklı modeli bulunmaktadır. Bunlar; online şifreli kilit sistemleri cihazları, offline şifreli kilit sistemleri cihazları, panelli şifreli kilit sistemleri cihazları ve standalone şifreli kilit sistemleri cihazlarıdır. Bu cihazlar ile kapılara tetik verilebileceği gibi aynı zamanda bariyerlere ve turnikelere de tetik verilebilmektedir. Şifreli kilit sistemleri cihazları ile kapılara tetik verebilmek için kapılarda kilitlerin kullanılması gerekmektedir. Kapılarda kullanılan kilitlerin her türlü kapı yapısına uygun olan farklı modeli bulunması sayesinde her türlü kapıya tetik verilebilir. Turnikelere şifreli kilit sistemleri cihazları ile tetik vermek için ise bu cihazların, turnikelerin üzerinde kullanılması gerekmektedir. Tanımlı olan kartların okutulması yahut şifrelerin yazılması ile birlikte kolayca geçiş yapılacaktır.
Şifreli kilit sistemleri cihazları kullanım alanları da oldukça geniştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, işletmelerde, belediyelerde, fabrikalarda, spor salonlarında, okullarda, hastanelerde gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. Bu alanlarda şifreli kilit sistemleri ile personel takibi, üye takibi, öğrenci takibi, yemekhane takibi, geçiş kontrol takibi ve tuvalet takibi yapılabilmektedir. Tabi ki bu takip işlemlerini gerçekleştirebilmek için şifreli kilit sistemleri cihazları ile birlikte uyumlu olan takip programının kullanılması gerekmektedir.
Standalone şifreli kilit sistemleri cihazları, bilgisayarlardan bağımsız olarak çalışmakta olan cihazlardır. Bu cihazlara öncelikle master kart okutulmaktadır. Daha sonra da tüm kartların tanıtılması gerekmektedir. Kartların tanıtma işleminden sonraki okutmalarında, geçiş yetkisi verilmektedir. Standalone şifreli kilit sistemleri cihazlarının tetik süreleri de istenildiği gibi ayarlanabilmektedir. Tetik olarak kuru kontak verdikleri için elektronik kilit, elektrikli kilit karşılıkları ve manyetik kilitleri tetikleyebilmektedir. Sabotaj yapılması durumunda da alarm vererek kendini kapatabilmektedir.
Online şifreli kilit sistemleri cihazları ise çalışmaları sırasında sürekli olarak bilgisayarların açık olmasına ihtiyaç duyan cihazlardır. Bu cihazlara geçiş yetkileri, geçiş zaman tanımları ve geçiş adetleri program üzerinden tanımlanmaktadır. Rs232 ve rs485 ile çalışan bu cihazlar, konvektör aracılığı ile bilgisayarların seri portuna bağlanırlar. Offline şifreli kilit sistemleri cihazları ise çalışmaları sırasında bilgisayarın açık olmasına gerek duymayan cihazlardır. Bu cihazların panele de ihtiyacı yoktur. Çünkü cihazların kendisi bir panel görevi görmektedir. Ip tabanlı olan offline şifreli kilit sistemleri cihazları, en yakın network switch’e takılarak sisteme dahil edilmektedirler.
Panelli şifreli kilit sistemleri cihazları ise çalışmaları sırasında panele ihtiyaç duyan cihazlardır. Bu cihazların hafızalarında hiçbir bilgi tutulmaz. Bütün bilgi, panel üzerinde tutulmaktadır. Bir panele 2, 4, 8 veya 16 adet şifreli kilit sistemleri cihazı bağlanabilmektedir.
Şifreli kilit sistemleri cihazları hakkında siz de çok daha fazlasını öğrenmek ya da şifreli kilit sistemleri fiyat teklifi almak için hemen şimdi bizi 0850 811 80 00 numarasını tuşlayarak arayabilirsiniz.
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |