Turnike Geçiş Sistemleri: Modern ve Güvenli Erişim
Turnike geçiş sistemleri, geçiş kontrolleri ve kısıtlamaları sağlayabilmeniz için üretilmiş olan sistemlerdir. Bu sistemlerin kullanımları oldukça basit olup kendi içerisinde 4 farklı gruba ayrılmaktadır. Bunlar; bel turnikesi, boy turnike, vip turnike ve boy turnikeleridir. Tüm bu turnikelerin kullanım amaçları aynıdır. Genel olarak metro ve metrobüs istasyonlarından sıkça aşina olduğumuz turnikeler; hava alanları, işletmeler, fabrikalar, plazalar, kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, okullar vb. yerlerde de sıkça tercih edilmektedir. Bu sistemlerin sıkça kullanılmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi, geçiş kontrolü sağlama imkânı da vermesidir. Çünkü turnike geçiş sistemleri parmak izi cihazları, yüz tanıma cihazları ve kartlı geçiş kontrol terminalleri ile birlikte de kullanılabilmektedir. Özellikle bel turnikeleri pdks cihazlar ile birlikte kullanılır. Personel takip programına bağlı olan bir cihaz ile turnikeleri kullanmakta ekstra bir avantaj olduğundan sürekli kullanım sıklığı artış göstermektedir.
Bel turnike geçiş sistemlerinden bahsedelim. Bu turnikeler, geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Aynı zamanda tripod turnike geçiş sistemleri adlandırılırlar. Bu turnikeler 3 kolludurlar. Çift ayaklı, tek ayaklı, duvar tipi, double, dekoratif, kapalı vs. olarak adlandırılan bel turnikeleri, ISO 9001 – ISO 2000 ve CE kalite belgelerine sahip olmaya da hak kazanmıştır. Tripod turnikelerde paslanmaz çelik ve elektrosatik boyalı olarak iki tür vardır. Paslanmaz çelik turnikeler, dış ortamlarda güvenle kullanılabilirler. Su geçirmedikleri için yağmur, çamur gibi durumlarda sorun yaşanmayacaktır. Elektrostatik boyalı bel turnikeleri ise iç ortamlarda kullanılmaktadırlar. Bel turnikelerinde öncelikle kalite hedeflenmiş olsa da tasarıma da ekstra bir çaba harcanmış ve şıklık asla ikinci plana atılmamıştır. Bu sebeple her alana bel turnikeleri farklı bir hava katmaktadır. Bel turnike geçiş sistemlerinde en önemli özelliklerden bir tanesi, acil alarm durumlarında otomatik olarak serbest geçiş moduna geçmesidir. Bu sayede afet, deprem, yangın vs. acil tehlike durumlarında serbest geçiş moduna geçilebilir ve tahliye daha hızlı gerçekleştirilebilmektedir. Bu turnikelerde müşterilerin isteklerine bakılarak da malzemelerin niteliği, ölçüleri ve tasarımı değişiklik gösterebilmektedir. Turnikelerin üzerinde yer alan ledler sayesinde kullanıcıya geçiş bilgisi kolay bir şekilde iletilmektedir.
Boy turnike geçiş sistemleri, genellikle konser alanı gibi yerlerden oldukça aşina olduğumuz turnikelerdir. Bu turnikelerin boy turnikesi adını almasının sebebi insan boyunda olmasıdır. İnsan boyunu aştığından, kaçakları önleyebilecektir. Ayrıca boy turnikeleri de diğer tüm turnikeler gibi yüz tanıma cihazı, parmak izi cihazı ve kartlı geçiş terminalleri ile çalışmasına devam edebilmektedir. TSEK, ISO 2000 ve ISO 9001 kalite belgelerine sahip olan boy turnike sistemleri; yüksek güvenlik gerektiren ve girilmesi gizli olan alanlara da girişi engelleyebilmektedir. Boy turnikeleri ortalama olarak 225 santimetre boyutundadır ve dışarıdaki olumsuz hava koşullarından etkilenmeden çalışabilir. Turnikelerin üzerinde bulunan ledlerde geçiş izni verilip verilmediği gözlemlenebilmektedir. Kullanımı bu turnikelerin çok basittir. İtme hareketi ile geçiş yapmanıza imkân tanımaktadır. Vip turnike geçiş sistemleri ise bir diğer adı engelli geçiş turnikesi olan turnikelerdir. Bu turnikeler, turnike kullanılacak olan her alanda kullanılmalıdır. Çünkü vip turnike geçiş sistemleri, engelli bireylerin geçiş yapabilmesi için bir alternatiftir. Kurulumları da çok basit olan vip turnikeler, 20 dakika gibi çok kısa bir sürede montaj edilebilmektedir. Bu turnikelerin kol uzunlukları 65 santimetre ve 75 santimetre arasında farklılık göstermektedir.
Hızlı turnike geçiş sistemleri de tüm diğer turnikeler gibi geçişleri kontrol altına almanızı ve kontrollü şekilde geçiş yapabilmenizi sağlayan sistemlerdir. Hızlı geçiş turnikeleri genellikle yoğun geçişlerin yapılacağı alanlarda kullanılmaktadır. Bu turnikelerin kolları plexiglasstan üretilmiştir. Yani tasarım olarak da şıklık her zaman ön plandadır. Kişiler geçiş yaptıkları esnada eğer turnike kolunun önünde dururlarsa, turnike geçişi güvenlik sensörleri tarafından engellenmektedir. Dışardan herhangi bir kontrol ünitesiyle dahi turnikeye bu esnada müdahale etmek mümkün olmayacaktır. Hızlı geçiş turnikeleri, çift veya tek buton kontrollü olmaktadır. Tek buton kontrolünde turnike kolunu açmak ve kapamak için butona basmak demek, her basışta bir sonraki komuta geçmesi anlamına gelmektedir. Çift buton kontrolünde ise turnikeyi açmak ve kapamak için iki farklı buton bulunur. Bu butonlardan bir tanesi turnike geçiş sistemleri kolunu açarken, diğeri kapamak için kullanılmaktadır. Perkotek Teknoloji olarak Avax turnike geçiş sistemleri Türkiye distribütörü olduğumuz için turnike geçiş sistemleri fiyatları da firmamızda oldukça uygundur. Şimdi siz de turnike geçiş sistemleri ile güvende olun!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |