Yemekhane Kartlı Geçiş: Kolay ve Güvenli Giriş Çıkış
Yemekhane kartlı geçiş sistemleri, yemekhanelere yapılacak olan giriş ve çıkışları kontrol altında tutmanızı sağlamaktadır. Yemekhane kartlı geçiş sistemlerinde kullanılmakta olan dört farklı model cihaz türü bulunmaktadır. Bu cihazlar; online yemekhane kartlı geçiş cihazları, offline kartlı geçiş cihazları, panelli kartlı geçiş cihazları ve standalone kartlı geçiş cihazlarıdır. Online yemekhane kartlı geçiş cihazları, çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam edemeyen cihazlardır. Bu cihazların kullanımları çok basittir. Geçiş yetkileri, geçiş adetleri ve geçiş zaman tanımlamaları bu cihazlarda program üzerinden gerçekleştirilmektedir. Rs 485 ve Rs 232 ile çalışmakta olan bu kart okuyucular, konvektör aracılığı ile birlikte bilgisayarların seri portuna bağlanmaktadır. Kartları okumakta olan okuyucular, bilgileri hızlı bir biçimde bilgisayardaki programa iletmektedir. Offline yemekhane kartlı geçiş cihazları ise bilgisayarların açık olmasına gerek kalmaksızın çalışmasına devam eden cihazlardır. Offline yemekhane kartlı geçiş cihazları, çalışmaları sırasında panele ihtiyaç duymazlar. Çünkü bu cihazlar zaten bir panel görevi görmektedirler. IP tabanlı olan bu yemekhane kartlı geçiş cihazları, en yakın network switch’e bağlanmaktadır. Bu cihazlar sıklıkla yemekhane kartlı geçiş cihazları olarak tercih edilebilmektedir. Standalone yemekhane kartlı geçiş cihazları ise çalışmalarına bilgisayarlardan bağımsız olarak devam etmekte olan cihazlardır. Bu cihazlara kart tanımlaması yapmak için öncelikle master kart tanımlaması yapmak gerekmektedir. Panelli yemekhane kartlı geçiş cihazları ise panel olmadan çalışmasına devam edemeyen cihazlardır. Bu cihazlar çalışmak için panele gereksinim duymaktadırlar. Aptal terminal olarak da adlandırılmakta olan panelli yemekhane kartlı geçiş cihazlarına şifre tanımlamaları da yapılabilmektedir.
Yemekhane kartlı geçiş cihazları ile birlikte turnikeler kullanılarak, yemekhanelere kontrollü girişler yapılmaktadır. Bu turnikelerin kullanılmakta olan dört farklı modeli yer almaktadır. Bunlar bel turnikeleri, hızlı geçiş turnikeleri, boy turnikeleri ve vip turnikelerdir. Yemekhane kartlı geçiş bel turnikeleri, insan beli boyunda olan turnikelerdir. Bu turnikelerin üzerine yemekhane kartlı geçiş cihazları monte edildiğinde, yemekhane girişleri kontrol altına alınmış olacaktır. Boy turnikeleri ise insan boyunu aşan turnikelerdir. Bu turnikeler, konser ve stadyum gibi yerlerde kullanılmaktadır. Engelli geçiş yemekhane kartlı geçiş turnikeleri ise engelli bireylerin geçiş yapabilmesi için kullanılmakta olan turnikelerdir. Bu turnikelerin üzerine geçiş yönü işaretleri ya da engelli bireyler için olduğunu belirten işaretler konulabilmektedir. Hızlı geçiş yemekhane kartlı geçiş turnikeleri ise hızlı ve yoğun geçişlerin yapılması için kullanılan turnikelerdir. Kullanılacak olan yemekhane kartlı geçiş turnikelerinin tamamının paslanmaz çelik ve elektrostatik boyalı modelleri yer almaktadır. Yani yemekhane girişinizin dış ortamlarda ya da iç ortamlarda olmasının bir önemi yoktur. İdeal bir yemekhane kartlı geçiş turnikesi bulmak daima mümkündür.
Yemekhane kartlı geçiş cihazları ve yemekhane kartlı geçiş turnikeleri ile birlikte yemekhane kontrol programı da kullanılması gerekmektedir. Yemekhane kartlı geçiş programı, öğünlerin hak edişlerini düzenlemek için kullanılmakta olan bir programdır. Bu program ile yemekhaneye giriş yapacak olan tüm personellerin öğün hak edişlerini kontrol altına alabilirsiniz. Yemekhane kartlı geçiş programı ile personellere özel kısıtlamalar getirilebilmektedir. Örneğin; bir personelin saat 12.00 ve saat 13.00 aralarında yemek yemesi gibi bir komut verilirken, başka bir personelin o gün içerisinde yemek yeme hakkını engelleyebilirsiniz.
Perkotek Teknoloji olarak Avax yemekhane kartlı geçiş turnikeleri ve Strike yemekhane kartlı geçiş cihazları Türkiye dağıtıcısı olduğumuz için bu sistemleri oldukça uygun fiyata mal edebilirsiniz. Detaylı bilgi için yapmanız gereken tek şey bizi aramak!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |