Yemekhane Öğün Takip: Yemek Dağıtımında Kesin Çözümler
Yemekhane öğün takip sistemleri, yemekhanelerde öğün hak edişlerini düzenlemek için kullanılan sistemlerdir. Yemekhane sistemleri ile personellerinizin gün içerisinde kaç kez yemek yiyeceğini veya hangi saat aralıklarında yemek yiyebileceğini düzenlemeniz mümkündür. Günümüzde yemekhane takip sistemleri, genel olarak turnike sistemleri ile birlikte kullanılmaktadır. Turnike sistemleri, yemekhane içerisine geçişi de kontrol aldığından ötürü turnikelerin kullanılması her zaman gereklidir. Çünkü eğer turnike sistemi kullanılmazsa, takip için tercih edilecek olan pdks cihazın kapıların girişindeki duvara monte edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde monte edilen pdks cihazlara okutma yapılmadan da geçiş sağlanabileceğinden ötürü, bu çok da sağlıklı bir hareket değildir. İşte bu yüzden yemekhane öğün takip sistemleri, turnike sistemleri ile tercih edilmektedir. Turnike sistemlerinin farklı modelleri bulunmaktadır. Genel olarak bu sistemler; bel turnikesi, boy turnikesi, hızlı geçiş turnikesi ve engelli geçiş turnikesi olarak çeşitlendirilmiştir. Yemekhanelerde ise bu çeşitlerin bel turnikesi ve hızlı geçiş turnikesi çeşitleri kullanılmaktadır. Bel turnikeleri, insan beli boyunda olduğu için bu ismi almıştır. Bel turnikeleri, aynı zamanda tripod turnike olarak da bilinmektedir. Tripod turnikeler, personellerin yemekhaneye giriş yapacakları alanlarına yerleştirilerek programa bağlanırlar. Bel turnikeleri, acil alarm durumlarında otomatik olarak serbest geçiş moduna geçtiklerinden dolayı güvenliğiniz de oldukça yüksek olacaktır. Gelelim, hızlı geçiş turnikelerine… Hızlı geçiş turnikeleri de tıpkı bel turnikeleri gibi yemekhanelerin giriş alanlarına konumlandırılırlar. Bu turnike sistemleri yoğun geçişlerin yapıldıkları alanlarda kullanılırlar. Bu turnikeler ile tek taraflı veya çift taraflı geçiş yapabilirsiniz. Double ve Single olarak ayrılan bu turnikeleri, bir arada da kullanabilir ve tek bir programla yönetim sağlayabilirsiniz.
Yemekhane öğün takip sistemleri ile farklı model pdks cihazları tercih edebilirsiniz. Yüz tanıma cihazları, parmak izi tarama cihazları ve kartlı geçiş kontrol sistemleri bu modellerden en çok tercih edilenlerdendir. Yüz tanıma terminalleri, kişinin yüzünde yer alan belli başlı bölgeleri tarama yaparak kişiye özel bir ID numarası üretmektedir. Bu ID numarası kişinin yüzüne özel olduğundan dolayı, bir başka yüze aynı ID’nin tanımlaması yapılamamaktadır. Bu özelliği ile yüz tanıma sistemleri mutlak güvenli ortamlar elde etmenizi sağlayacaktır. Bu sistemleri yemekhanelerinizde güvenle tercih edebilirsiniz. Üstelik kayıt kapasiteleri değiştiğinden dolayı personel sayınızın ne olduğunun pek bir önemi yoktur. Personel sayınıza göre bir seçenek bulmak olacaktır. Parmak izi cihazları ise parmak izi teknolojisi ile çalışmasını sürdürür. Parmak izi, parmaklarımızın uç kısmında oluşan izdir. Yaradılışımızdandır ki; parmak izlerimiz asla birbiri ile aynı olamaz. Bu nedenden dolayı, bu sistemler de tıpkı yüz tanıma terminalleri gibi güvenlidir. Üstelik bir cihaza 10 parmağınızın da kaydını yapabilmeniz mümkündür. 10 parmağınızı kayıt ettirdiğinizde, normalde geçiş yaptığınızda parmağınızda kesik, çizik gibi problemler olduğunda dahi diğer parmaklarınızla geçiş yapabilmeniz mümkündür. Bu da harika bir çözüm olacaktır. Parmak izi cihazları zaten yapısı gereği personel takip amacıyla kullanıldığından dolayı yemekhanelerde bu cihazlar ile takip yapmak oldukça basit olacaktır. Üstelik bu cihazların kayıt kapasiteleri de farklılık gösterdiğinden dolayı yemekhanede yemek yemesi içi yetki verilecek olan personel sayısının pek bir önemi yoktur. Personel sayınız her ne olursa olsun, takip için size uygun bir çözüm bulunacaktır. Kartlı geçiş kontrol cihazlarına gelecek olursak, bu cihazlar kart teknolojisi ile çalışmaktadırlar. Her personele özel olarak bir kart tanımlaması yapılmaktadır. Bu kartlar, proximity kart olabileceği gibi aynı zamanda mifare kart da olabilmektedir. Bu kartları yemekhanede geçiş için kullanırken aynı zamanda şirket içerisinde de personel tanıtım kartı olarak kullanabilirsiniz. Personel tanıtım kartı olarak kullanacağınız kartların üzerine isim, soy isim, fotoğraf baskısı, çalışılan departman, şirket adı ve şirket logosu gibi baskılar yapabilirsiniz.
Yemekhane öğün takip programı, personellerinizin hangi öğünde ne kadar yemek yeme hakkı olduğunu belirleyen bir programdır. Program sayesinde personellerin mesai saatine göre yemek yiyebileceği saatleri belirleyebilirsiniz. Örneğin; Tuncay isimli personeliniz sabah 08:00 ve akşam 18:00 saatleri arasında çalışıyorsa, günde saat 12:00 ile 13:00 arasında bir kez yemek yiyebilir gibi bir kısıtlama gerçekleştirebilirsiniz. Ya da bu saatler arasında iki kez yemek yiyebilir gibi bir yetki verebilirsiniz. Yemekhane takip programı sayesinde öğün hak edişleri düzene girerek personellerin bir başkasının yemek hakkını yemesi sorunu da ortadan kalkmıştır. Üstelik yemekhane öğün takip programının da kullanımı oldukça basittir. Kısa bir eğitimden geçirilen her son kullanıcı bu sistemleri kolayca kullanabilmektedir. Yemekhane takip programını siz de yemekhanelerinizde kullanarak personellerinizi basitçe takip edebilirsiniz. Yemekhane öğün takip programı hakkında detaylı bilgi almak için bizimle 0850 811 80 00 numarasını tuşlayarak iletişime geçebilirsiniz!
Ürün Yazılımları | ||
Dosya Adı | İşlem | |